De heerlijke ambachtelijke pizza’s van de “La sabrosa” (LA-PE-7), worden thuisbezorgd of op het werk. Door de beperkingen van de pandemie, is het oorspronkelijke idee om in een eigen ruimte te werken, nog niet mogelijk. 

Helaas is een deelneemster van de groep in maart aan Covid overleden. Maar deze tegenslag heeft de ondernemende vrouwen niet ontmoedigd. Integendeel, zij geloven in hun eigen kracht en in hun eigen inkomsten uit dit initiatief. Zij zullen zich blijven inspannen om hun ambachtelijk pizzeria te starten in een eigen ruimte. Maar tot die tijd wordt er op bestelling gewerkt en worden de pizza’s bezorgd. De taken zijn verdeeld overeenkomstig de capaciteiten van de vrouwen, want niet alle vrouwen zijn ook fysiek in staat om de bestellingen te bezorgen.

Ze verdienen nog niet zoveel als gehoopt was -vóór de pandemie- maar de kosten van de ingrediënten worden wel ruimschoots terugverdiend. reclame maken ze bij buurthuizen en via mond-tot-mond. Wegens de hoge besmettingscijfers in Peru, zijn hun afzetmogelijkheden wel nog beperkt. Maar ze doen alles wat mogelijk is om de groep bij elkaar te houden. Ze willen dit initiatief de kans geven zodra de omstandigheden verbeteren.

De foto’s van hun werk, in deze collage, hebben ze zelf gemaakt.