16 vrouwen krijgen de mogelijkheid om apparatuur te kopen voor het opzetten van een professionele bakkerij.De vrouwen zullen hierdoor inkomen kunnen vergaren en daardoor de levensomstandigheden van henzelf en hun families verbeteren.

Geld nodig voor

Een oven, gasflessen, een mixer en een blender

Waar: Poopo, Oruro, Bolivia
Gevraagd bedrag:1.885,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-BO-4/E

Poopo, Oruro, Bolivia

Activiteiten

Het project bestaat uit de aanschaf van apparatuur voor het opzetten van een professionele bakkerij. Hierdoor krijgen de 16 vrouwen (ieder verantwoordelijk voor een familie) de kans een inkomen te vergaren.

Met de installatie van een bakkerij, en het versterken van de technische activiteiten, kan er een vrouwengroep worden geformeerd die productief zal zijn. Op deze wijze kunnen deze vrouwen zichzelf en hun klanten van voedsel voorzien. De vrouwen zullen inkomen vergaren en daardoor de levensomstandigheden van henzelf en hun families verbeteren.

Achtergrond

Het project wordt uitgevoerd in het gehucht Poopo, in de provincie Oruro, ongeveer 94 km. van de hoofdstad La Paz. Een provincie die achter loopt qua groei en ontwikkeling vergeleken bij de andere provincies en daardoor door extreme armoede en achterstand wordt gekenmerkt.

De inheemse vrouwengroep, The Kantukas, heeft geen kansen op financiering van technische apparatuur, zij hebben geen groepen, gereedschap of werk; hierbij bestaat er vanuit de Boliviaanse wetgeving geen sociale ondersteuning.

Aanvrager

SIAB
Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:

Oven € 640,-

Gasflessen (2) € 100,-

Mixer € 360,-

Servieswagentje € 270,-

Mallen voor koekjes, cakes e.d. € 80,-

Blender € 50,-

Opbergrek € 160,-

Subtotaal: € 2.485,-Eigen bijdrage: Grondstoffen/transport € 600,-

Gevraagd bedrag1.885,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: Zuid-west Veluwe