Beschrijving

30 vrouwen met HIV of AIDS kunnen met dit project materialen kopen voor de zoutwinning. Hiermee kan zowel de opbrengst verhoogd worden, als de kwaliteit van het gewonnen zout verbeterd. Met de extra inkomsten zullen de vrouwen ook een Village saving lending Association opzetten, zodat de leden in de toekomst een klein bedrijfje zullen kunnen opzetten.

Geld nodig voor:

Diverse materialen voor de zoutwinning, o.a. kruiwagens, vochtafvoerende ondergrond en spaden en schoffels

Waar: Katwe, Kasese, Uganda, Afrika
Gevraagd bedrag: €1.375,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-UG-44/E

Er wordt met een groep van 30 vrouwen begonnen. Het voornaamste doel van dit project is het winnen van zout dat door de vrouwen verkocht kan worden

Kasese, Uganda

Activiteiten

Aankoop van materiaal om het zout te kunnen winnen, zoals schoppen, kruiwagens, bakken, handschoenen.

10% van de opbrengst zal worden gespaard om het gebruikte materiaal bij slijtage te kunnen vervangen.

De VSLA (Village saving lending Association) methode zal worden toegepast, zodat de vrouwen geld kunnen lenen om een klein bedrijfje op te zetten.

Achtergrond

De vrouwen leven in Katwe, een dorp aan Lake Edward in Kasese District. Het zijn de meest arme en achtergestelde vrouwen van het Kasese district, maar er is wel veel zout waar de vrouwen gebruik van kunnen maken.

Er is een hoog percentage criminaliteit en veel promiscuïteit. Veel vrouwen zijn alleenstaande moeders. De meeste vrouwen doen aan zoutwinning, omdat zij niet het kapitaal hebben om te gaan vissen, hoewel dat wel meer inkomsten op zou leveren.

De eigen associatie geeft de vrouwen een training in hoe het zout te extraheren en een goede kwaliteit te verkrijgen. Ook worden de vrouwen geleerd hoe ze kunnen sparen via de VSLA (Village saving lending Association) methode. Dat houdt in dat de vrouwen wekelijks een bedrag sparen en leden kunnen dan daarvan lenen om een klein bedrijfje op te zetten.

Aanvrager

Naam: Lake Katwe Women Salt Extractors Group

Type organisatie: Associatie

Opbouw van de kosten:

Totale begroting € 1.375,-, te besteden aan onder andere:

15 kruiwagens: €685,-
15 taplins (vocht-afvoerende laag): €200,-
15 spaden: €40,-
30 koppen: €40,-
30 bakken: €80,-
30 paar handschoenen: €40,-
30 schoffels: €85,-
Transport: €45,-

Eigen bedrage: De vrouwen dragen zelf bij aan het project met hun arbeid, het bijhouden van de administratie en de opslag van de materialen.

Gevraagd bedrag: €1.375,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project in geadopteerd door: KVG Houten