Beschrijving

20 vrouwen uit de zeer arme Yerukala kaste worden vaak gediscrimineerd en lijden aan onderwijs gebrek. Met dit project worden zij getraind in het maken en verkopen van manden. Door deze vaardigheden zal de economische positie van de vrouwen verbeterd worden zodat zij eenvoudiger in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Door de ‘social awareness’ training zullen de vrouwen bovendien beter in staat zijn om op te komen voor hun belangen. Dit alles geeft hen een sterkere positie en maakt hen onafhankelijker.

Geld nodig voor:

Startkapitaal, oriënterende trainingingen, technieken training, trainer

Waar: Nandipalli, Andhra Pradesh, India, Azie
Gevraagd bedrag: €1.445,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-IN-35/E

20 vrouwen uit de zeer arme Yerukala kaste worden getraind in het maken en verkopen van manden. De economische positie van de vrouwen zal door de verkoop van manden verbeterd worden zodat zij eenvoudiger in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Door de ‘social awareness’ training zullen de vrouwen bovendien beter in staat zijn om op te komen voor hun belangen.

Nandipalli, Andhra Pradesh

Activiteiten

Het dorp waar het project gaat plaatsvinden, bestaat uit 20 families, in totaal 300 mensen. Van elke familie zal 1 vrouw aan het project deelnemen; een lijst met de namen van deze vrouwen zit bij het projectvoorstel. Met de inkomsten die de vrouwen verdienen met de verkoop van de manden (en fans) zullen de vrouwen hun families eenvoudiger in levensonderhoud kunnen voorzien en bovendien zullen zij in staat zijn om daarnaast een klein bedrag te sparen. Er is voldoende afzetmarkt aangezien de manden veelvuldig gebruikt worden door huisvrouwen, bloemen- en fruitverkopers. De manden worden gebruikt voor het vervoeren van goederen. De doelgroep zal daarnaast een ‘social awareness’ training krijgen waardoor zij beter in staat zullen zijn om voor hun belangen op te komen. Aangezien de Yerukala kaste vaak geronseld wordt door moneylenders is dit van belang. Een trainer en social animator zullen het project het gehele jaar begeleiden. De vrouwen bepalen het geleende bedrag zonder rente terug. Andere begunstigden kunnen vervolgens een beroep doen op het geldbedrag.

Achtergrond

De Yerukala kaste leeft in zeer armoedige omstandigheden, er is gebrek aan onderwijs. De Yerukala kaste behoort tot de dalits en zij worden vaak gediscrimineerd.

Aanvrager

Naam: Rural Education and Environmental Development Society (‘REED Society’)

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:

Totaalbedrag €1.445,- te besteden aan onder andere:

Startkapitaal: €1.150,-
Oriënterende: €30,-
Training in laatste technieken: €40,-
Trainers: €195,-

Eigen bedrage: €155,-

Gevraagd bedrag: €1.445,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: Melania Bolsward