Beschrijving

Dit project vestaat uit een groep van 15 vrouwen, van wie de meesten weduwe zijn. De leden ondersteunen elkaar door een spaar- en leensysteem; met het geld dat ze van elkaar lenen kunnen ze een eigen bedrijfje beginnen. De groep heeft sinds vorig jaar 1 melkkoe, die 13 tot 15 liter melk per dag geeft. Een klein deel van de melk houden ze voor zichzelf, en ze verkopen de rest voor extra inkomsten voor de groep.  De 15 vrouwen verkopen de melk van hun koeien, zodat ze meer inkomsten hebben.

Geld nodig voor:

2 melkkoeien, 2 melkkannen, medicijnen en voedingssupplementen

.Waar: Kadongo, Homa Bay, Kenia, Afrika
Gevraagd bedrag: €1.530,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-KE-14/E

15 arme, actieve, jonge plattelandsvrouwen, voornamelijk weduwes, kunnen meer inkomen verdienen dankzij de melkveehouderij, en de gemeenschap wordt voorzien van verse melk.

Kenia, Afrika

Activiteiten

Er zullen twee jonge melkkoeien gekocht worden. De stallen zijn al gebouwd en de gewassen die de vrouwen nu verbouwen zijn genoeg om meer koeien mee te kunnen voeden.

Er is verder goed nagedacht over de verzorging van de koeien. Zo hebben ze geld gereserveerd voor medicijnen en extra voedingssupplementen, en hebben ze contact met de lokale dierenarts die ze kunnen inschakelen als dat nodig is. De dierenarts kan de groep ook helpen bij de bevruchting van de koeien, zodat er in de toekomst ook kalfjes bij kunnen komen.

Kortom, een super leuk project van een stel gemotiveerde dames! Helpt u hen een handje?

Achtergrond

Gracious Women Group is opgericht in 2003 en sinds 2013 officieel geregistreerd bij het Ministerie van Gender, Kinderen en Sociale Ontwikkeling. Het is een groep die bestaat uit 15 vrouwen, van wie de meesten weduwe zijn. De leden ondersteunen elkaar door een spaar- en leensysteem; met het geld dat ze van elkaar lenen kunnen ze een eigen bedrijfje beginnen.

De groep heeft sinds vorig jaar 1 melkkoe, die 13 tot 15 liter melk per dag geeft. Een klein deel van de melk houden ze voor zichzelf, en ze verkopen de rest voor extra inkomsten voor de groep. Hiermee verdienen ze zo’n €40,- per week. De vrouwengroep is in bezit van een groot stuk land, waar de koe kan grazen en waar voedsel wordt verbouwd.

Dit gaat erg goed, en de vraag vanuit de lokale gemeenschap naar melk is groot, dus met dit project willen ze graag uitbreiden met nog 2 koeien. De groep heeft een kosten-baten analyse gemaakt, waaruit blijkt dat ze per maand €75,- winst kunnen maken met de melk van de drie koeien

Aanvrager

Naam: Gracious Women Group

Type organisatie: Self-help group

Opbouw van de kosten:

Totaal bedrag € 1.530,-, te besteden aan onder andere:

2 melkkoeien:  €1.225,-

10 blokken vitamines: €105,-

5 zakken jongvee voeding: € 90,-

Uierzalf: €35,-

2 melkkannen: €105,-

Melkopslag: €45,-

Eigen bijdrage: het spaargeld van de groep: €260,-

Gevraagd bedrag:  € 1.530,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is gefinancierd met eigen middelen.