Beschrijving

Door dit project leren de vrouwen van de groep een groentetuin aan te leggen en onderhouden en dieren te houden. Hierdoor krijgen ze meer en beter voedsel, zodat de ondervoeding van de kinderen zal verdwijnen. Het inkomen van de vrouwen zal verhogen waardoor zij minder afhankelijk worden van de mannen en zij de kinderen ook naar school kunnen laten gaan.

Geld nodig voor o.a.

Schuurtjes voor de geiten en varkens, aanschaf van de dieren, landbewerking en -materialen, training. Waar: Kasese, Uganda. Gevraagd bedrag: € 1.860,- Looptijd: 2 jaar Projectnummer: AF-UG-26/R

Het verkrijgen van meer en beter voedsel, zodat de ondervoeding van de kinderen zal verdwijnen. Het inkomen van de vrouwen willen zij verhogen, waardoor zij minder afhankelijk worden van de mannen en de kinderen ook naar school kunnen laten gaan.

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

 Achtergrond

MUB Home Foundation is een organisatie die in 2005 is gestart. De vrouwen van het project hopen door een gezondere voeding zich sterker te zullen voelen en daardoor beter aan het arbeidsproces deel te kunnen nemen, en dat dit weer positieve invloed op het gezin zal hebben. Tijdens het project leren zij: het geven van een training hoe een groentetuin aan te leggen en hoe dieren te verzorgen. Er komt een demonstratiestal. Geiten en varkens zullen worden aangeschaft en de plattelandsvrouwen leren hoe mest te maken en te gebruiken en leren wat de relatie is tussen het verbouwen van gewassen en het houden van vee is.  Het project zal in twee jaar worden uitgevoerd. Gedurende die tijd zal er ook gesproken worden hoe hun voeding te verbeteren, HIV/AIDS, en het voorkomen van huiselijk geweld.

Aanvrager

MUB Home Foundation Type organisatie: Associatie

Opbouw van de kosten:
Twee dagen training €155,- Bewerking van de stukken demonstratieland €400,- 5 lokale geiten & 4 exotische varkens €265,- & €180,- Sproeipompen €180,- Medicijnen €60,- Schuurtjes voor de geiten en varkens €445,- Kruiwagens, spaden etc. €215,- Eigen bijdrage: Extra schuurtjes, huur van het land: €650,- Gevraagd bedrag: €1.860,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: eigen reserves