Beschrijving

Dit project in El Salvador ondersteunt kleinschalige inkomstgenererende initiatieven van vrouwen in kleine dorpjes als: Comunidades San Simón, Iberia, Veracruz, Lomas de Mónico, Buena Vista 2 en Buenos Aires. Het zijn bedrijfjes in onder andere het vervaardigen van sieraden van natuurlijke materialen, tassen van gerecycled materiaal, borduurwerk, traditionele gerechten en toetjes voor catering bij evenementen. Het levert inkomsten voor de vrouwen en maakt hen onafhankelijker van hun omgeving.

Geld nodig voor:

Gereedschap en basismateriaal voor sieraden, keukeninrichting, materiaal om gerechten te maken, 2 naaimachines, kleermakersgereedschap, transportkosten, publicatiemateriaal

Waar: Departament Mejicanos, zona Montreal, El Salvador, Latijns Amerika
Gevraagd bedrag: €2.750,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-SV-5/E

20 vrouwen uit Comunidades San Simón, Iberia, Veracruz, Lomas de Mónico, Buena Vista 2 en Buenos Aires worden ondersteund in kleinschalige inkomst genererende initiatieven. Onder andere het vervaardigen van sieraden van natuurlijke materialen, tassen van gerecycled materiaal, borduurwerk, traditionele gerechten en toetjes voor catering bij evenementen. De ontwikkeling van van deze kleinschalige bedrijfjes zorgt ervoor dat de vrouwen in hun eigen inkomsten kunnen voorzien

Departament Mejicanos, zona Montreal

Activiteiten

De ontwikkeling van de volgende startactiviteiten:

  • Productie en verkoop van alternatieve sieraden;
  • Bereiding en verkoop van desserts en catering bij evenementen;
  • Productie en verkoop van tassen uit gerecycled materiaal
  • Bereiding en verkoop van traditionele gerechten

Achtergrond

De werkeloosheid, het geweld en de zorgelijke situatie in de regio Montreal van het departement Mejicanos maken het de vrouwen in deze regio erg moeilijk om zichzelf te ontwikkelen. Dit geldt voor zowel jongere als oudere vrouwen. De vrouwen hebben weinig mogelijkheden om een waardig inkomen te genereren. Dit omdat de huishoudelijke werkzaamheden en het lage onderwijsniveau de vrouwen belemmert om buitenshuis werk te vinden. Het gemiddelde inkomen van de families is $ 150,00 per maand.

Ondanks deze slechte omstandigheden nemen vrouwen deel in groepen ter verbetering van de dorpsgemeenschappen. Zij participeren in kleinschalige inkomstgenererende activiteiten die variëren van sierraden maken, naaien van tassen tot het maken van traditionele gerechten. Dit zonder veel technische kennis en hulpmiddelen. Iedereen heeft hierin z’n eigen specialiteit. Om deze activiteiten verder te ontwikkelen vragen zij van Melania ondersteuning met betrekking tot gereedschap en materialen. De activiteiten zullen op verschillende locaties worden uitgevoerd. Iedereen maakt zijn eigen producten. De verkoop wordt collectief opgepakt.

Fundasal zal de groep eenmalig monitoren.

Aanvrager

Naam: ADESCOS, Organización Intercomunal para la Administración del Parque Montreal

Type organisatie: Vrouwengroep, die door ADESCOS administratief wordt ondersteund

Opbouw van de kosten:

Totaalbedrag van €2.750,- te besteden aan onder andere:

-Gereedschap voor het maken van sieraden (knijptang, slijpsteen, pers): €270,-
-Basismateriaal voor het maken van sieraden: €180,-
-Keukeninrichting (gasfornuis, oven, keukengerei, tafels, kasten): €700,-
-Materiaal om gerechten te maken: €180,-
-2 Naaimachines: €360,-
-Kleermakersgereedschap: €90,-
-Transportkosten: €180,-
-Publicatiemateriaal: €270,-
-Begeleiding Fundasal: €270,-

Eigen bedrage: FUNDASAL zal de groep eenmalig monitoren.

Gevraagd bedrag: €2.750,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is gefinancierd met vrije gelden.