Imkers opleiden

Beschrijving

Zoals vele vrouwengroepen in Uganda die zich bij Melania aansluiten is de Rwenzori Rosemary Growers Group opgericht met als doel de (financiële) zelfredzaamheid van arme vrouwen en meisjes in de gemeenschap te bevorderen via het aanleren van verschillende praktische vaardigheden zoals het groeien van rozemarijn, het vlechten van manden, en, zoals in dit project, het houden van bijen. Het idee is dat de verzamelde honing gebruikt kan worden voor zowel voedsel voor de vrouwen als inkomsten waarbij de honing wordt verkocht en doorverkocht met winst.

Om meer vrouwen te kunnen helpen en de productie van honing te kunnen verdubbelen heeft het project qua materiaal meer bijenkorven, imkerkleding en verpakkingsmaterialen nodig. Daarnaast wil het project ook meer trainingen kunnen geven zodat elke twee maanden 25 vrouwen kunnen worden getraind om bijen te houden, om de honing met succes op de markt te brengen en om (financieel) verstandig met de winsten om te gaan.

Geld nodig voor:

Bijenkasten en imkerkleding.

Waar: Kasese, Oeganda
Gevraagd bedrag: 1.515 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-UG-97

Het mooie en bijzondere aan dit project is dat de groep duidelijk aangeeft rekening te houden met het milieu: “this is an environmentally friendly and conducive project since it can be done on a small piece of land without destroying the surrounding environment. It thereby complies with one of our objectives to protect nature and help mitigate dangers of climatic change”, aldus de groep.

Naast de milieurechten van de vrouwen en de gemeenschap zet Rwenzori Rosemary Growers Groep zich ook in voor vrouwenrechten in het algemeen. De groep wil via het project meer trainingen kunnen geven zodat elke twee maanden 25 vrouwen kunnen worden opgeleid. De hoop is dat vrouwen door deze activiteiten inzien dat ze recht hebben op eigendom, dat ze zelfstandig kunnen en mogen zijn, end at ze zo ook een voorbeeld kunnen zijn voor andere gemarginaliseerde vrouwen in de regio.

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Aanvrager

Rwenzori Rosemary Growers Group

Type organisatie: vrouwengroep

Opbouw van de kosten:
  • 780 euro – bijenkorven
  • 310 euro – imkerkleding
  • 305 euuro – verpakkingsmateriaal
  • 395 euro – logistieke kosten

Eigen bijdrage: 275 euro

Gevraagd bedrag: 1.515 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project is gefinancierd voor KVG Hoorn, Let the Sun Rise en Marga van den Dries.