Triple tomatenteelt met behulp van irrigatie

Beschrijving

Omdat deze vrouwen vlakbij de rivier wonen, hebben ze bedacht dat ze daar slim gebruik van kunnen maken. Zij willen de beste tomaten van het district gaan verbouwen met een irrigatiesysteem. In het regenseizoen is er vaak teveel regen om tomaten te kunnen verbouwen, in de winter is het vaak te droog. Tenzij je irrigatie kan toepassen. Doordat ze vlakbij een rivier wonen biedt het aanleggen van een irrigatiesysteem een goede kans om o.a. tomaten te verbouwen en inkomen te genereren.

Met het irrigatiesysteem kunnen ze het hele jaar door tomaten cultiveren en hopen ze op 3 tot 4 oogsten per jaar. Aan het eind van het project is de verwachting dat de vrouwen zelfvoorzienend zijn.

Voordat ze beginnen aan het verbouwen en verkopen van tomaten gaan ze eerst een training volgen over de financiën en management van tomatenproductie. In de toekomst willen ze naast tomaten ook lokale blad groenten en mais gaan verbouwen.

Geld nodig voor:

Zaden, irrigatiesysteem en training

Waar: Dunda, Kasunga, Malawi
Gevraagd bedrag: 2.720 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-MW-03

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Dunda Women’s Group is een sterkte groep die bestaat uit 16 vrouwen die veelal jong getrouwd zijn en/of school niet hebben afgemaakt. Zij leven in Dunda, diep in het landbouwgebied Kasunga, Malawi, vlakbij de Bua rivier. Ze verdienen op dit moment geen geld om hun gezin te kunnen onderhouden en missen een startkapitaal om een onderneming te starten.

Aanvrager

Dunda Women’s Group

Type organisatie: vrouwengroep

Opbouw van de kosten:
  • 640 euro – zaden, mest en gereedschap
  • 2.040 euro – irrigatiesysteem
  • 315 euro – training

Eigen bijdrage: 275 euro

Gevraagd bedrag: 2.720 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: fonds dat anoniem wenst te blijven.