Varkens voor schoolgeld

Beschrijving

Deze vrouwen hebben ondanks de tegenslag in hun leven, het heft in eigen hand genomen door met elkaar een varkenshouderij te beginnen. Ze zijn op het idee gekomen om  als groep te ondernemen om zo een vast inkomen te kunnen krijgen. Om dit te kunnen starten hebben ze een eenmalige bijdrage aan Melania gevraagd waarna ze zelfstandig verder kunnen. Van deze eenmalige bijdrage willen ze een training volgen, stallen bouwen en varkens en voedsel kopen.

Ze beginnen met zes varkens waaonder één mannetje. Na anderhalf jaar hopen ze 50 varkens te hebben die zich blijven voortplanten. Biggen worden na 6 tot 12 maanden verkocht.

Om er zeker van te zijn dat het project kan voortbestaan zal geld van de verkoop op een gezamenlijke rekening worden gestort. In een algemene vergadering zal besloten worden hoe het geld geïnvesteerd zal worden. Alle vrouwen krijgen een gelijk deel van de winst.

Geld nodig voor:

Training, opbouw stallen, aanschaf varkens.

Waar: Lukalazi, Town: Mzuzu, Region/District: Nkhatabay, Malawi
Gevraagd bedrag: 2.570 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-MA-07

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Achtergrond

Zij leven in grote armoede in Lukalazi area in Malawi maar hebben met twintig vrouwen van het Mary Martha Center een groep gevormd. Zij zijn allen weduwen tussen de 35 en 65 jaar. Veel van de mannen zijn overleden aan de gevolgen van HIV/AIDS. Sommige vrouwen moeten ook voor hun kleinkinderen zorgen. Ze leven van zelfvoorzienende landbouw, maar omdat ze geen geld voor kunstmest hebben, levert dit vaak te weinig op voor eigen gebruik en missen ze schoolgeld.

Aanvrager

Mary Martha Orphan Care and Rehabilitation Center Widows group

Type organisatie: vrouwengroep

Opbouw van de kosten:
  • 1.750 euro – bouwmateriaal
  • 65 euro – veterinair medicijn
  • 260 euro – aanschaf varkens
  • 1.340 euro – training

Eigen bijdrage: 845 euro

Gevraagd bedrag: 2.570 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project is geadopteerd door KVG Roermond.