Voorlichting via voordracht

Beschrijving

48 Vrouwen en meisjes vormen een groep die door middel van culturele activiteiten zoals dans en voordrachten, voorlichting geeft over gevoelige onderwerpen zoals huislijk geweld, seksueel geweld en onderdrukking van de vrouw, onderwerpen waarover in de gemeenschappen niet gesproken wordt of mag worden. Via culturele activiteiten proberen ze deze thema’s bespreekbaar te maken en de positie van de vrouw te verbeteren. Hierbij worden ze gecoacht door Reseau Cultural Sangwa. Voor de groep is deze coaching van belang om de onderlinge saamhorigheid te verbeteren en om nieuwe ideeën en plannen te vormen.

Om de vrouwen uit de groep weerbaarder en zelfstandiger te maken krijgen ze ieder een geit. Door te zorgen voor nageslacht kan er verkoop plaatsvinden van geiten en/of geitenvlees. De mest van de dieren wordt verkocht of als voeding voor de eigen tuin gebruikt. Na de geboorte van de derde geit zal de vrouwen gevraagd worden om dit af te staan aan lotgenoten zodat ook zij een bron van inkomsten ontvangen.

20% van de inkomsten wordt in een spaarsysteem ondergebracht zodat in het tweede jaar de veestapel uitgebreid kan worden.

10% wordt geïnvesteerd in medicatie en voedsel voor de dieren en 70% wordt besteed aan het huishouden.

Geld nodig voor:

Geiten, training en monitoring.

Waar: Gatsibo District, Rwanda
Gevraagd bedrag: 3.085 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-RW-17

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Achtergrond

Het project wordt uitgevoerd in een gebied waarin een hoge mate van seksueel geweld en tienerzwangerschappen plaatsvindt. Armoede ligt vaak ten grondslag aan onderdrukking en huiselijk geweld.

Aanvrager

Abumwe Bw’umuryango Club

Type organisatie: vrouwengroep

Opbouw van de kosten:
  • 825 euro – training
  • 410 euro – materiaal
  • 2.185 euro – geiten
  • 435 euro – monitoring

Eigen bijdrage: 770 euro

Gevraagd bedrag: 3.085 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

We zoeken nog naar sponsoren!