Beschrijving

Het doel van LISAC is: het versterken van de technische vaardigheden van vrouwen en vluchtelingenmeisjes plus counseling en deze vrouwen en meisjes te helpen persoonlijke relaties op te bouwen.

Open Door is een project voor ‘interne vluchtelingen’, vrouwen en kinderen. Het doel van dit project is om 50 meisjes de vaardigheden en het zelfvertrouwen te geven om hun armoede aan te kunnen pakken door micro-ondernemingen op te zetten. De organisatie biedt hiervoor technische training, maar geeft ook trauma healing/counseling aan de deelnemers die veel geweld ondervonden hebben en op alle fronten gediscrimineerd worden. Een keer per maand is er een training voor mensen/vrouwen om deze bewust te maken van vrouwenrechten (geweld tegen vrouwen, huiselijk geweld, slechte traditionele gebruiken voor jonge meisjes zoals genitale mutilatie).

Geld nodig voor:

Persoonlijkheidstrainingen en investeringen in kippenhouderij en champignonteelt.

Waar: Kameroen, Bmaneda
Gevraagd bedrag: 3.376 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-CM-1

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Activiteiten

De primaire doelgroep bestaat uit 50 meisjes die in twee groepen gehuisvest worden door lokale vrouwen. Die meisjes krijgen in twee groepen, achter elkaar, elk 6 maanden twee keer per maand training waarin ze leren hoe ze wat kunnen verdienen met kippenhouderij, champignonteelt, verwerking van vogelmest voor de landbouw, naaien en hoe ze een bedrijfje kunnen runnen.

LISAC verzorgt de follow up. Het kijkt naar de productie, de opbrengsten en de afzet van de producten. De 25 gastvrouwen krijgen een kleine vergoeding van de meisjes die ze onderdak geven. Die vrouwen vormen daardoor een secondaire doelgroep. Melania wordt gevraagd de aankoop van kuikens te financieren, voer en medicijnen. Daarnaast een bijdrage voor de training en counseling. Zelf betalen ze de champignonteelt.

Achtergrond

Noord Kameroen kent veel gewelddadige conflicten.

Aanvrager

Leadership Improvement and Social Advocacy Centre (LISAC)

Type organisatie: NGO-Women’s group

Opbouw van de kosten:
  • 1140 euro – persoonlijkheidstrainingen
  • 200 euro – counseling
  • 1400 euro – investeringen in leerbedrijf (kippen, vaccins, voer)
  • 460 euro – administratieve lasten
  • 150 euro – champignonnenkweek

LISAC betaalt zelf de investeringen voor de champignonteelt.

Gevraagd bedrag: 3.376 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Nalatenschap mw. Terwijn