Beschrijving

Een groep ondernemende vrouwen is met behulp van buitenlands kapitaal een bedrijf gestart dat ambachtelijke meubelen produceert, gemaakt van hout uit de regio. Met dit project willen deze ondernemende vrouwen andere vrouwen opleiden om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Het gaat in totaal om 14 vrouwen. Ook zijn er betere productiemiddelen en een productencatalogus nodig om hun bedrijf uit te bouwen tot een stabiele onderneming die de vrouwen in een basisinkomen voorziet.

Geld nodig voor

Aanschaf van productiemiddelen, de opleiding en voor het ontwerp en de distributie van promotiemateriaal.

Waar: Jaquimeyes, Barahona, Dominicaanse Republiek
Gevraagd bedrag: € 2.240,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-DO-4/E

Het doel van het project is om betere productiemethoden te creëren, extra kennis te genereren en een productencatalogus te maken. Op deze wijze zal het mogelijk zijn om aan de stijgende vraag te voldoen en om de inkomens van de vrouwen te verbeteren.

Jaquimeyes, Barahona, Dominicaanse Republiek

De vrouwen in van Tamil Nadu in het Pudukkottai District in India hebben samen een mooi project beschreven. Laten wij helpen ze dat te realiseren.

Achtergrond

De provincie Barahona is één van de armste en kwetsbaarste regio’s van de Dominicaanse Republiek. Een groep ondernemende vrouwen is hier met behulp van buitenlands kapitaal een bedrijf gestart dat ambachtelijke meubelen produceert, gemaakt van hout uit de regio. Aangezien het startkapitaal op is, is een nieuwe kapitaalinjectie nodig om de continuïteit te waarborgen. Deze groep ondernemende vrouwen wil andere vrouwen opleiden om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Het gaat in totaal om 14 vrouwen. Ook betere productiemiddelen en een productencatalogus zijn nodig om het bedrijf uit te bouwen tot een stabiele onderneming die de vrouwen in een basisinkomen voorziet.

Dit project wordt begeleid door de NGO Instituto Dominicano de Desarrollo Integral, Inc. (IDDI). Deze NGO concentreet haar activiteiten op de onderste laag van de bevolking in diverse regio’s van de Dominicaanse republiek. Dit gebeurt o.a. door de ontwikkeling van programma’s, activiteiten en projecten op het gebied van organisatie van de gemeenschap, sanering, milieuonderwijs, gezondheidsonderwijs, basisonderwijs, werkgelegenheid, goedkope huisvesting en leiderschap.

Aanvrager

Instituto Dominicano de Desarrollo Integral, Inc. (IDDI)

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:

Aanschaf productiemiddelen: € 1.210,-

Opleiding: € 260,-

Ontwerp, distributie catalogus: € 520,-

Eigen bijdrage: Logistiek en ondersteuning: € 500,-

Gevraagd bedrag: € 2.240,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: Melania Bussum