Kom in actie!

Sponsoractie 2021 - Challenge Tour du Mont Blanc

 

Challenge Tour du Mont Blanc is een meerdaagse bergwandeltocht van 170 kilometer met hoogteverschillen van ruim 1.000 meter per dag. De deelnemers lopen van 3 tot 12 september de bestaande trail rondom het Mont Blanc-gebergte door Frankrijk, Italië en Zwitserland. Onderweg overnachten ze in berghutten. De Tour du Mont Blanc staat bekend als pittig. Door zelf de pieken en dalen te ervaren tijdens de tocht, komen de ups & downs van de ondernemende vrouwen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika,  dichterbij.

 • Wat? In 10 dagen 100 miles (170 km) wandelen
 • Waar? Chamonix, Mont Blanc, de bestaande trail rondom het Mont Blanc gebergte door drie landen, Frankrijk, Italië en Zwitserland
 • Wanneer? 3 – 12 September 2021
 • Met wie? Met een groep van tenminste zeven ambassadeurs
Op PifWorld Challenge Tour du Mont Blanc vind je de deelnemers die graag gesponsord willen worden. Samen willen ze 10.000 euro ophalen voor Melania. Met de opbrengst worden vrouwen in het zuiden van India geholpen die een eigen naai-atelier willen starten om aan uitbuiting in textielfabrieken te kunnen ontsnappen. En ook in Nepal wacht een project op financiering.

 

Of wil je zelf deze Challenge met ons aangaan? Meld je dan meteen aan bij: Tanja Beekman
Voor de deelnemers geldt:
 • Kosten Trail? 665 (inclusief btw, inclusief overnachtingen in hutten onderweg en halfpension (ontbijt, diner)
 • Extra kosten (naar schatting): € 200 – € 600 (inclusief vlucht + transfer vliegveld; bij autoreis brandstof + tolwegen; overnachtingen voor en na de hike; lunches)
 • Voorbereiding: Goede conditie, ingelopen bergschoenen en ervaring met bergwandelen is een must.
 • Goed te weten: Het is een flinke tocht, met name in hoogtemeters, je bagage draag je zelf.
 • Reisorganisatie: voor meer info over de Tour de Mont Blanc – kijk op: https://bookatrekking.com/nl/blog/tour-du-mont-blanc-wandelen
Uitdaging: sponsorfietstocht door India
-vanwege de wereldwijde coronacrisis is dit initiatief tot nader orde in de wacht gezet-

Na het succes van de sponsorfietstocht door Rwanda -geld opgehaald, projecten bezocht, netwerk uitgebreid- is er een idee om projecten in Tamil Nadu, in het zuiden van India te bezoeken in combinatie met een sportieve fietstocht.

Sponsorfietsreis Tamil Nadu Zuid-India van 2 – 12 januari 2021

We maken een avontuurlijke fietstocht  van ongeveer 450 km door heuvelachtig landschap, langs projecten in de deelstaat Tamil Nadu. Start- en eindpunt is Chennai. We bezoeken projecten die door Stichting Melania worden ondersteund en ontmoeten de vrouwen zelf om hun verhalen te horen en hun werk te zien. Ook bezoeken we een muziektheatervoorstelling en bezichtigen de Minakshitempel in Madurai,  een hill station en sfeervolle vissersdorpjes langs de kust.

Fiets je mee?
Fietservaring is niet noodzakelijk, maar wel fijn. We huren fietsen ter plaatse en er reist een fietsenmaker mee en een bus voor bagage en transfers. We slapen in eenvoudige hostels en genieten van het heerlijke Zuid-Indiase eten.

Kosten:
Exclusief reiskosten naar Chennai, kun je rekenen op 1.150 euro aan kosten voor de overnachtingen, maaltijden, fietshuur, fietsshirt, transfers en tickets voor bezichtigingen.

Sponsorbijdrage:
Iedere deelnemer haalt 1.000 euro aan sponsorgeld op voor projecten van vrouwengroepen in India. De projecten worden geselecteerd en begeleid door Stichting Melania.

Info:
Caroline (06 5128 9796) – [email protected]
Marleen (06 2957 9531) – [email protected]

Plaats een button op je bedrijfswebsite

Als MKB’er heb je misschien minder tijd om een evenement te organiseren, maar je hebt wel de kans om bezoekers van je website je maatschappelijke betrokkenheid te tonen door te verwijzen naar Melania. Dat kan het beste op twee plaatsen op je website: de pagina waar je vertelt wie je bent en waar je energie van krijgt en de pagina waar de bezoekers contact met je zoeken. Die pagina is ook het meest geschikt voor een button met de oproep te doneren.

Voorbeeldtekst voor op je contactpagina:

Ik steun stichting Melania om mijn solidariteit met vrouwen in ontwikkelingslanden vorm te geven.  Doneer via deze link:

GEEF

Hartelijk dank voor je steun!

Voor en door sterke vrouwen: stichting Melania steunt vrouwen in Afrika, Azië en Latijns Amerika, die een eigen onderneming willen beginnen, bijv. om groente te verbouwen, een naaiatelier te beginnen of vruchtensappen te verkopen.  Steun hen in het verwezenlijken van hun droom! Bezoek de site voor informatie en acties.

Voorbeeld aanvullende tekst op de pagina Wie ben ik?

Een deel van mijn verdiensten stel ik ter beschikking aan vrouwen in ontwikkelingslanden om hen te ondersteunen met het starten van hun eigen onderneming. Dit doe ik via stichting Melania. Deze stichting bestaat geheel uit vrijwilligers. Via hun netwerk in Afrika, Azie en Latijns-Amerika selecteren ze vrouwengroepen -die niet in aanmerking komen voor een microkrediet- voor kansrijke projecten. Met een relatief klein bedrag (1500 – 2500 euro) kunnen zij werk starten en uitbouwen via ‘revolving funds’. Het opleiden van en investeren in vrouwen heeft een positief effect op de armoedebestrijding. Investeer je in een vrouw dan investeer je in een hele gemeenschap. 

Geslaagd: sponsorfietstocht door Rwanda

  

Begin januari fietste een sponsorgroep door Rwanda. De deelnemers bezochten projecten en reisden van Kigali naar Musanze en langs het Kivu Meer. Samen brachten ze meer dan 20.000 euro sponsorgeld bij elkaar!
Lees het in 
de blog.

Wil je je inzetten voor sterke vrouwen in Azië, Afrika of Latijns-Amerika? Dat kan! Actie voeren kan in je eentje, met je zus maar ook samen met je sportclub, collega’s of vriendinnengroep.  

Er zijn verschillende soorten van fondsenwervende acties. Hieronder een paar voorbeelden.

 • Plaats een button om te doneren op je bedrijfswebsite
 • Doe mee aan een sponsorfietstocht
 • Organiseer een sponsorsportevent
 • Organiseer een wijnproeverij of oliebollenverkoop
 • Vraag geld voor Melania bij je verjaardag, jubileum of afscheid

Je kunt de opbrengst van jouw actie besteden aan een specifiek project. Zoek een aansprekend project uit en neem contact met ons op om jouw bijdrage aan te melden voor dat project. Je kunt ervoor kiezen om een project in zijn geheel te financieren of slechts een deel.

Uiteraard kun je ook een eenmalige of periodieke gift geven die niet specifiek verbonden is aan een project. In dat geval zullen we je gift besteden aan het project waar jouw bijdrage het meest nodig is.

Als je een actie wilt starten, alleen of met een groep, denken we graag met je mee. Voor vragen en ondersteuning, stuur een mail naar [email protected]. Wij helpen je graag op weg!