Kom in actie!

Sterrennacht in de Sinaï

 foto gemaakt door H Schot
 
Melania is uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Sinaï, waar we inmiddes twee projecten ondersteunen. We zijn uitgenodigd door ons contact Marion Meulenbroek, die al ruim 20jaar in de Sinai komt en geheel is opgenomen in de bedoeïenen gemeenschap. Tevens heeft Marion (antropologe, islamkundige en Arabisch gestudeerd aan de Radboud Universiteit) nauwe contacten met de vrouwengroepen aldaar en moedigt ons aan om de projecten en deze vrouwelijke ondernemers te ontmoeten. 
 
Dit aanbod grijpen we heel graag aan! Want ook bij de sponsorreis Rwanda 2 bleek wederom dat het samenkomen van vrouwen uit twee werelden zo ontzettend waardevol is en de succesfactor binnen de  samenwerking tussen Melania en de vrouwen waar we ons al 100 jaar voor inzetten.
 
En laat nu net de bekende uitdagende Sinaï trail daar om de hoek liggen en Marion ook veel ervaring heeft in het begeleiden van wandelaars door de woestijn. Daarom zal het programma van deze reis tweeledig zijn: het ontmoeten van vrouwen in de Sinaï en een sportieve prestatie.  Ga jij met ons mee?
 
Wat kun je verwachten:
 • een 8 daagse reis, waarvan we op 2 dagen projecten zullen bezoeken en vrouwelijke ondernemers (bedoeïenen vrouwen) ontmoeten
 • een 5/6daagse ‘sponsorchallenge’ door een deel te lopen langs de Sinaïtrail, die zwaar is vanwege het wandelen door de woestijn, maar voor iedereen met een gemiddelde conditie te doen is. Gemiddeld loop je 12-15km per dag.
 • Uitdagingen? Wandelen door de woestijn door rul zand, slapen in de open lucht of in grotten, niet elke dag kunnen douchen (eenmaal onderweg een woestijndouche met max 3 liter water), naar de wc gaan in de frisse natuur (en dat is gebonden aan allerlei regels), geen tafels en stoelen, geen alcohol, geen internet (minimaal).
 • Overige leuke challenges: zelf kampvuur maken en/of flatbread bakken in het as van het vuur en meer.
 • Marion en haar team (lokale bedoeïenen) vormen de reisbegeleiding, incl enkele kamelen die bagage kunnen dragen.
 • Naast de bezoeken aan de projecten en de tocht door de woestijn, zullen we ook het St Catharina klooster bezoeken op dag 7.
 • Gemiddelde temperaturen in november: 28graden overdag, 15 graden ’s nachts.

Wanneer? 5 – 12 november (desgewenst is de reis met een paar dagen te verlengen door op woensdag heen of terug te vliegen)

Groepsgrootte? Max 10 vrouwen

Kosten? 675 euro

 • incl. gehele reis, vol pension, extra hotel overnachting en overig – meer informatie is in de Routebeschrijving opgenomen
 • excl. Transavia vluchten – Transavia vliegt rechtsstreeks op zaterdag 5 november en retour op zaterdag 12 november, kosten retour momenteel rond 250 euro

Sponsorbedrag per deelnemer? 1.000 euro. Laat je deelname aan deze challenge sponsoren door je familie, vrienden en/of collegae. DIt bedrag is een streefbedrag. Na inschrijving helpen we je op weg om een online account aan te maken op PIF-world (pay it forward).

Voor meer informatie of bij interesse, bel gerust! Tanja Beekman +31615011824
Of mail: [email protected]

Uitgesteld: Sponsorfietstocht door India

-vanwege de wereldwijde coronacrisis is dit initiatief tot nader orde in de wacht gezet-

We maken een avontuurlijke fietstocht  van ongeveer 450 km door heuvelachtig landschap, langs projecten in de deelstaat Tamil Nadu. Start- en eindpunt is Chennai. We bezoeken projecten die door Stichting Melania worden ondersteund en ontmoeten de vrouwen zelf om hun verhalen te horen en hun werk te zien. Ook bezoeken we een muziektheatervoorstelling en bezichtigen de Minakshitempel in Madurai,  een hill station en sfeervolle vissersdorpjes langs de kust.

Fiets je mee?
Fietservaring is niet noodzakelijk, maar wel fijn. We huren fietsen ter plaatse en er reist een fietsenmaker mee en een bus voor bagage en transfers. We slapen in eenvoudige hostels en genieten van het heerlijke Zuid-Indiase eten.

Kosten:
Exclusief reiskosten naar Chennai, kun je rekenen op 1.150 euro aan kosten voor de overnachtingen, maaltijden, fietshuur, fietsshirt, transfers en tickets voor bezichtigingen.

Sponsorbijdrage:
Iedere deelnemer haalt 1.000 euro aan sponsorgeld op voor projecten van vrouwengroepen in India. De projecten worden geselecteerd en begeleid door Stichting Melania.

Info:
Caroline (06 5128 9796) – [email protected]
Marleen (06 2957 9531) – [email protected]

Sponsoractie 2022: fietsreis Rwanda

 

Update – Last minute is deze sponsorreis van 2 tot 14 januari 2022 uitgesteld met als belangrijkste reden dat de opkomst van de corona-omikronvariant in Rwanda projectbezoek onmogelijk maakte.

Inmiddels is er een nieuw reisschema ingevuld dat start op 27 mei, de vrijdag na Hemelvaartsdag.
Voor meer informatie of bij vragen, neem contact op met: Marleen (06 2957 9531) of Caroline (06 5128 9796).

—————————————————————————

Ga mee met Melania op sponsorfietsreis naar Rwanda
Fiets 550 km en steun ondernemende vrouwen in de opbouw van een beter bestaan

Van 27 mei tot 8 juni 2022 maken we een prachtige fietstocht over uitdagende wegen, door mooie natuur in het land van de duizend heuvels. We bezoeken onderweg drie vrouwengroepen die met steun van Melania een eigen onderneming zijn begonnen in het houden van geiten en kippen of de verbouw en verkoop van diverse groenten. Eén van de projecten is met vrouwen die door de genocide van 25 jaar geleden in een achterstandspositie zijn beland. Met onze betrokkenheid en financiële steun door het sponsorgeld kunnen zij voor zichzelf en hun kinderen een betere toekomst opbouwen.

Naast het bezoeken van onze projecten zullen we ook genieten van het prachtige land en de natuur. Zo zullen we in Kigali het indrukwekkende genocidemonument bezoeken en het museum in Nyanze. Langs het uitgestrekte Kivumeer fietsen we naar het Volcanoes National Park in het noorden en we sluiten af met een safari in het Akagera National Park in het Oosten.

Fietsen kan op je eigen niveau. We beschikken over een volgbusje, dat ook gebruikt wordt voor transfers en het bagagevervoer. Vind je het wel mooi geweest, dan kan je instappen.
In Rwanda wordt veel gefietst. Het wereldkampioenschap wielrennen wordt hier in 2025 gehouden.

Rwanda, kan dat? Ja, het is een toeristisch land in opkomst. Veilig voor toeristen, met passende infrastructuur: eenvoudige maar goede overnachtingen, maaltijden, wegen. Voor deze reis is wel een flexibele instelling belangrijk. Soms lopen dingen anders dan gepland.

Kosten: 1.450 euro, inclusief: alle overnachtingen, maaltijden, fietshuur, fietsshirt, transfers, de safari in het wildpark en lokale reisbegeleiding en gids.. Exclusief: je vliegreis (vanaf 640 euro) en 50 USD voor een visum.

Sponsorbijdrage: iedere deelnemer haalt een sponsorbedrag van minimaal 1.000 euro op voor Melania. Dit gaat via het PifWorld platform. Onze vrijwilligers adviseren je graag hoe je dit aan kan pakken.

Temperatuur: de temperatuur in januari is overdag rond de 25 C, ’s nachts circa 15 C. Januari valt in het droge seizoen.

Vaccinaties: voor Rwanda worden vaccinaties tegen Hepatitis A en Gele Koorts aangeraden.

Visum: dit kan online aangevraagd worden en bij aankomst op de luchthaven opgehaald.

Corona: Rwanda heeft de coronacrisis vanaf het begin voortvarend aangepakt, door o.a. de landsgrenzen te sluiten. Het toerisme is inmiddels weer opgestart. In november zal op basis van de verwachting voor januari, besloten worden of de reis door kan gaan.

Info:
Marleen (06 2957 9531) of Caroline (06 5128 9796).

Download de pdf met alle informatie.

Sponsoractie 2021: Challenge Tour du Mont Blanc

 

Challenge Tour du Mont Blanc is een meerdaagse bergwandeltocht van 170 kilometer met hoogteverschillen van ruim 1.000 meter per dag. De deelnemers liepen van 3 tot 12 september 2021 de bestaande trail rondom het Mont Blanc-gebergte door Frankrijk, Italië en Zwitserland. Onderweg overnachtten ze in berghutten. De Tour du Mont Blanc staat bekend als pittig. Door zelf de pieken en dalen te ervaren tijdens de tocht, kwamen de ups & downs van de ondernemende vrouwen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika,  dichterbij.
 • Wat? In 10 dagen 100 miles (170 km) wandelen
 • Waar? Chamonix, Mont Blanc, de bestaande trail rondom het Mont Blanc gebergte door drie landen, Frankrijk, Italië en Zwitserland
 • Wanneer? 3 – 12 September 2021
 • Met wie? Met een groep van acht ambassadeurs: Anna, Caroline, Eliane, Ellen, Elske, Marleen, Pia, Tanja
Op PifWorld Challenge Tour du Mont Blanc vind je de deelnemers. Samen hebben ze ruim 20.000 euro bijeengebracht voor Melania. Met dit geld worden vrouwen in het zuiden van India geholpen die een eigen naai-atelier willen starten om aan uitbuiting in textielfabrieken te kunnen ontsnappen. Daarnaast kunnen nog vier Melania-projecten worden gefinancierd.

Nieuws en verslag:

Button op je bedrijfswebsite?

Als MKB’er heb je misschien minder tijd om een evenement te organiseren, maar je hebt wel de kans om bezoekers van je website je maatschappelijke betrokkenheid te tonen door te verwijzen naar Melania. Dat kan het beste op twee plaatsen op je website: de pagina waar je vertelt wie je bent en waar je energie van krijgt en de pagina waar de bezoekers contact met je zoeken. Die pagina is ook het meest geschikt voor een button met de oproep te doneren.

Voorbeeldtekst voor op je contactpagina:

Ik steun stichting Melania om mijn solidariteit met vrouwen in ontwikkelingslanden vorm te geven.  Doneer via deze link:

GEEF

Hartelijk dank voor je steun!

Voor en door sterke vrouwen: stichting Melania steunt vrouwen in Afrika, Azië en Latijns Amerika, die een eigen onderneming willen beginnen, bijv. om groente te verbouwen, een naaiatelier te beginnen of vruchtensappen te verkopen.  Steun hen in het verwezenlijken van hun droom! Bezoek de site voor informatie en acties.

Voorbeeld aanvullende tekst op de pagina Wie ben ik?

Een deel van mijn verdiensten stel ik ter beschikking aan vrouwen in ontwikkelingslanden om hen te ondersteunen met het starten van hun eigen onderneming. Dit doe ik via stichting Melania. Deze stichting bestaat geheel uit vrijwilligers. Via hun netwerk in Afrika, Azie en Latijns-Amerika selecteren ze vrouwengroepen -die niet in aanmerking komen voor een microkrediet- voor kansrijke projecten. Met een relatief klein bedrag (1500 – 2500 euro) kunnen zij werk starten en uitbouwen via ‘revolving funds’. Het opleiden van en investeren in vrouwen heeft een positief effect op de armoedebestrijding. Investeer je in een vrouw dan investeer je in een hele gemeenschap. 

Wil je je inzetten voor sterke vrouwen in Azië, Afrika of Latijns-Amerika? Dat kan! Actie voeren kan in je eentje, met je zus maar ook samen met je sportclub, collega’s of vriendinnengroep.  

Er zijn verschillende soorten van fondsenwervende acties. Hieronder een paar voorbeelden.

 • Plaats een button om te doneren op je bedrijfswebsite
 • Doe mee aan een sponsorfietstocht
 • Organiseer een sponsorsportevent
 • Organiseer een wijnproeverij of oliebollenverkoop
 • Vraag geld voor Melania bij je verjaardag, jubileum of afscheid

Je kunt de opbrengst van jouw actie besteden aan een specifiek project. Zoek een aansprekend project uit en neem contact met ons op om jouw bijdrage aan te melden voor dat project. Je kunt ervoor kiezen om een project in zijn geheel te financieren of slechts een deel.

Uiteraard kun je ook een eenmalige of periodieke gift geven die niet specifiek verbonden is aan een project. In dat geval zullen we je gift besteden aan het project waar jouw bijdrage het meest nodig is.

Als je een actie wilt starten, alleen of met een groep, denken we graag met je mee. Voor vragen en ondersteuning, stuur een mail naar [email protected]. Wij helpen je graag op weg!