Beschrijving

De vrouwen in dit project hebben zich verenigd in het samenwerkingsverband Mujerer Activas. Het zijn inheemsevrouwen die vechten voor de rechten voor de vrouw. Met dit project willen zij door het volgen van een bakkersopleiding hun levensomstandigheden verbeteren. Niet alleen kunnen ze hun eigen familie beter ondersteunen, ook kunnen zij met de extra inkomsten en voedsel een bijdrage leveren aan het steunen van vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Geld nodig voor

Voorlichting, aanschaf productiemiddelen, workshops, gas/elektra en huur.

Waar: San Lucas Sacatepéquez, Departamento Sacatepéquez, Guatemala.  
Gevraagd bedrag: € 3.080,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-GT-2E

Het doel van het project is om de levensomstandigheden van 35 vrouwen en hun families te verbeteren door voedselzekerheid beter te waarborgen. Daarnaast kunnen de inkomsten van de inheemse families worden vergroot en neemt de zelfwaarde van deze vrouwelijke ondernemers toe. Ten slotte willen de vrouwen zich inzetten voor slachtoffers van huiselijk geweld in de directe omgeving.

San Lucas Sacatepéquez, Departamento Sacatepéquez,

Achtergrond

Het samenwerkingsverband Mujerer Activas bestaat uit 35 vrouwen tussen de 18 en 56 jaar. De meeste vrouwen hebben gezinnen, maar meerdere moeders zijn alleenstaand. De gezinnen bestaan gemiddeld uit zeven kinderen, ondervoeding komt onder deze kinderen veel voor. Dit komt onder andere doordat de maaltijden hoofdzakelijk bestaan uit bonen, vlees en fruit wordt zelden geconsumeerd.

Tijdens workshops zullen de vrouwen leren hoe ze broodproducten moeten bereiden. Met de aanschaf van productiemiddelen kan de productie en de verkoop van brood aan de lokale gemeenschap verbeterd worden. Een kwart van de opbrengsten zal op een spaarrekening worden gezet. Hierdoor kan de levensvatbaarheid van het project gewaarborgd worden en kunnen slachtoffers van huiselijk geweld worden bijgestaan.

Mujerer Activas werd in 2010 opgericht. Met een lening van de bank, Banco Banrural, konden de vrouwen investeren in kippen, geiten en groenten, waarvan de producten in winkeltjes konden worden verkocht. De groep vrouwen is goed georganiseerd. Het samenwerkingsverbang wordt ondersteund door de NGO El Buen Pastor. Deze NGO concentreet haar activiteiten op armere inheemse vrouwen.

 

Aanvrager

El Buen Pastor

Type organisatie: NGO

Eigenaar project: Samenwerkingsverband Mujerer Activas

Opbouw van de kosten:

Voorlichting: € 50,-

Aankoop productiemiddelen: € 650,-

Inschrijfkosten workshops: € 1.300,-

Gas/elektra/huur: € 640,-

Begeleiding: € 160,-

Gevraagd bedrag: € 3.080,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: vrije giften