Beschrijving

De groep vrouwen in dit project heeft sinds 2007 in een arme stadswijk in Herrera een klein bedrijf waar ze papier recyclen. Het opgehaalde afval wordt gescheiden, geselecteerd en gerecycled tot papier dat voor visitekaartjes, boekjes en fotolijstjes wordt gebruikt. Dit bedrijfje willen ze professionaliseren door het gebruik van betere productiemiddelen, scholing in ondernemerschap en het voeren van een promotiecampagne.

Geld nodig voor

Aanschaf van productiemiddelen, voor de opleiding en voor het ontwerp en de distributie van promotiemateriaal.

Waar: Herrera, Santo Domingo, Dominicaanse Republiek
Gevraagd bedrag: € 2.440,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-DO-5/E

Het doel van het project is om bij te dragen aan de samenleving op verschillende manieren. Ten eerste draagt dit project bij een oplossing voor de problemen rond ontbossing van de regio. Ten tweede draagt het bij aan de reductie van het afval op straat; dit leidt tot verbetering van gezondheid en milieu. Ten derde genereert dit project inkomsten voor families met zeer lage inkomens. En ten slotte verhoogt dit project de zelfwaarde van de vrouwelijke ondernemers die het papier recyclen.

Herrera, Santo Domingo, Dominicaanse Republiek

Achtergrond

De activiteiten in dit project zijn het doorvoeren van technische verbeteringen in het bedrijf door de aanschaf van geschikte machines voor het maken van 100% gerecycled papier. Daarnaast wordt het ondernemerschap van de vrouwen gestimuleerd door middel van een opleiding. Ten slotte wordt er gezamenlijk met de vrouwen een promotiecampagne ontwikkeld en uitgevoerd.

Dit project wordt begeleid door de NGO Instituto Dominicano de Desarrollo Integral, Inc. (IDDI). Deze NGO concentreert haar activiteiten op de onderste laag van de bevolking in diverse regio’s van de Dominicaanse republiek. Dit gebeurt o.a. door de ontwikkeling van programma’s, activiteiten en projecten op het gebied van organisatie van de gemeenschap, sanering, milieuonderwijs, gezondheidsonderwijs, basisonderwijs, werkgelegenheid, goedkope huisvesting en leiderschap.

Aanvrager

Naam adres etc

Opbouw van de kosten:

Aanschaf productiemiddelen: € 1.125,-

Opleiding: € 435,-

Ontwerp, distributie promotiemateriaal: € 605,-

Eigen bijdrage: Logistiek en ondersteuning: € 540,-

Gevraagd bedrag: € 2.240,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door:

Melania Bussum