Beschrijving

Een groep van 12 vrouwen in de Dominicaanse Republiek produceert en verkoopt zelfstandig ambachtelijke chocoladeproducten. Zij zitten in het samenwerkingsverband COOPBOYÁ. Financiële hulp is nodig om de productielijn te laten draaien, om de productietechnieken te verfijnen en om een stabiel merk in de markt te zetten. Alleen dan kan er sprake zijn van een levensvatbaar project dat de deelnemende vrouwen in een basisinkomen voorziet.

Geld nodig voor o.a.

Het aanschaffen van productiemiddelen, het organiseren van workshops en voor Logistiek en ondersteuning.

Waar: Boyá, Monte Plata, Dominicaanse Republiek
Gevraagd bedrag: € 2.430,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-DO-3/E

Het doel van het project is de productie en de verkoop van de ambachtelijke chocolade van de vrouwen te verbeteren en te garanderen voor de toekomst. Op deze vrouwen kan er voor de deelnemende vrouwen een basisinkomen en een betere toekomst worden gegarandeerd.

Boyá, Monte Plata, Dominicaanse Republiek

Activiteiten

De groep van 12 vrouwen krijgen diverse workshops ter professionalisering en worden er efficiëntere productiemiddelen aangeschaft. Zo kan er gewerkt worden aan het ontwerp, de productie en de verspreiding van promotiemateriaal van het chocolademerk. NGO IDDI ondersteunt de vrouwen bij de logistiek.

Achtergrond

Dit project begeleid worden door de NGO Instituto Dominicano de Desarrollo Integral (IDDI). Dit is een NGO die haar activiteiten concentreert op de onderste laag van de bevolking in diverse regio’s van de Dominicaanse republiek. Dit gebeurt onder andere door de ontwikkeling van programma’s, activiteiten en projecten op het gebied van organisatie van de gemeenschap, sanering, milieuonderwijs, gezondheidsonderwijs, basisonderwijs, werkgelegenheid, goedkope huisvesting en leiderschap. IDDI zal dit project begeleiden. Het samenwerkingsverband COOPBOYÁ is de eigenaar van het project.

Aanvrager

Instituto Dominicano de Desarrollo Integral, Inc

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:

Aanschaf productiemiddelen: €1.295,-

Workshops: €605,-

Promotiemateriaal: €260,-

Overheadkosten: €270,-

Eigen bijdrage: Logistiek en ondersteuning: €540,-

Totaal bedrag: €2.970,-

Gevraagd bedrag: €2.430,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door:

Eigen reserves