Beschrijving

Met dit project leren dove vrouwen om groenten te verbouwen voor de verkoop en hun eigen huishouden. Op deze manier krijgen deze vrouwen meer eigenwaarde en zijn ze in staat om een eigen inkomen te verdienen.

Geld nodig voor o.a.

Landbouwproducten en aanschaf van spaden, kruiwagens en panga’s. Waar: Nyakaringijo village, Kasese, Uganda Gevraagd bedrag: € 2.320,- Looptijd: 1 jaar Projectnummer: AF-UG-31/E

Het doel van het project is om deze dove vrouwen eigenwaarde te geven en hen in staat te stellen een eigen inkomen te verdienen. Hierdoor zullen ze minder afhankelijk zijn van de gemeenschap. Daarnaast leren de vrouwen groenten verbouwen was ze voor de verkoop als voor hun eigen huishoudens kunnen gebruiken.

Nyakaringijo village, Kasese, Uganda

Achtergrond

De groep is in 2011 opgericht en bestaat uit 23 dove vrouwen. Het doel van deze vrouwengroep is om een betere economische situatie te doen verkrijgen en zij hebben al verschillende stappen gezet om hun situatie te verbeteren. Een groot probleem is dat veel van deze vrouwen analfabeet zijn en daarnaast dat zij weinig kennis hebben van landbouw. Zij zijn heel afhankelijk van anderen omdat ze of verlaten zijn door hun echtgenoten of omdat er sprake is van huiselijk geweld. De vrouwen leren hoe ze zo goed mogelijk groenten zoals tomaten, kolen, uien kunnen verbouwen. Elke vrouw krijgt een set tuingereedschap en een training hoe het land klaar te maken. Denk hierbij aan het zaaien, het onkruid wieden en het oogsten. 60% van de opbrengst wordt verkocht (langs de weg, op de markt, of aan hotels), 40% is voor eigen gebruik. De vrouwen leggen 10% van de opbrengst van de verkoop in voor een roterend spaarplan van de groep. Het geld zal onder meer gebruikt worden voor trainers voor de boekhouding en voor het verbouwen van het land.

Aanvrager

Bugoye Deaf Women in Development Group Type organisatie: Associatie

Opbouw van de kosten:
Landbouwproducten € 1.000,- Vergoeding voor de trainers en de tolken € 300,- Aankoop van spaden, kruiwagens, panga’s € 1.000,- Eigen bijdrage: o.a. Training en materiaal € 900,- Gevraagd bedrag: € 2.320,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: Café Averechts & collecte Dominicuskerk Gena van Vuurst