Beschrijving

Tijdens dit project zullen er workshops worden gehouden over de gezondheid van vrouwen. Er word en onder andere fysiotherapie, en oefentherapie uitgevoerd bij de vrouwen. Door deze activiteiten zullen de vrouwen in twee jaar in staat zijn om hun dagelijkse activiteiten beter en gezonder te kunnen uitvoeren.

Geld nodig voor

Een computer, therapeuten om vrijwilligers te trainen, en accommodatie voor de patienten

Waar: Kansanga village, Kampala, Uganda
Gevraagd bedrag: € 3070,-
Looptijd: 2 jaar (€1.535,- per jaar)
Projectnummer: AF-UG-30/R

Er kunnen 10 vrouwen per dag behandeld worden. Dit zijn er ongeveer 60 per week, 120 per maand en 1400 per jaar. Iedere dag starten 5 vrouwen met een nieuwe behandeling en krijgen er 5 een vervolgbehandeling. Door deze activiteiten zullen de vrouwen in twee jaar zijn toegerust met veiligere en gezondere maatstaven en zo in staat zijn om hun dagelijkse activiteiten beter te kunnen uitvoeren.

Tenslotte zal een kwart van de te behandelen vrouwen volledig gezond worden door het project. Driekwart van de vrouwen zullen door de behandelingen hun dagelijkse bezigheden zonder al te veel moeite kunnen uitvoeren. De vrouwen zullen in staat zijn het geleerde in hun omgeving door te geven. Ook zullen deze vrouwen in staat zijn medische problemen bij elkaar te herkennen en professionele hulp zoeken.

Kansanga village, Kampala, Uganda

Activiteiten

Tijdens het project zullen er workshops worden gehouden over de gezondheid van vrouwen en over ergonomie. Daarnaast worden er fysiotherapie behandelingen, oefentherapie, en andere herstel mogelijkheden worden uitgevoerd bij de vrouwen. Er zal ook een beroepstraining plaatsvinden voor vrouwen met handicaps.

 

Achtergrond

Women’s Health Foundation is een organisatie opgericht in 2013 door fysiotherapeute Irene Ndagire. Tijdens haar opleiding realiseerde zij zich dat vrouwen vaak niet weten wat er in hun lichaam gaande is. Het voornaamste doel van deze organisatie is om vrouwen vanaf 15 jaar bij te staan met hun gezondheidsproblemen. WHF geeft hulp aan alle vrouwen met gezondheidsproblemen zoals beroertes en de menopauze. Deze vrouwen krijgen te horen hoe zij met deze problemen om kunnen gaan en welke oefeningen zij kunnen doen om de problemen te verlichten.

Aanvrager

Women Health foundation
Type organisatie: Associatie

Opbouw van de kosten:

Computer € 310,-

Communicatie middelen € 65,-

Medische weegschaal € 65,-

Projector € 515,-

Reiskosten voor vrijwilligers x2 € 120,-

Kantoorbenodigheden x2 € 310,-

Therapeuten om de vrijwilligers te trainen(Physiotherapeut, ergotherapeut) x2 € 470,-

Bijeenkomst hal € 310,-

Uniformen voor de vrijwilligers € 80,-

Transport: € 400,-

Accommodatie voor de patienten: € 220,

Eerste hulp voor de leiding: € 160,

Lunch voor de vrijwilligers tijdens de training: € 100,-

Totaal bedrag € 3.070,-

Eigen bijdrage: begeleiding door stafleden, gebruik land of bestaand gebouw: € 465,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is voor €767,- geadopteerd door: Cordaid
Dit project is voor €2.303,- geadopteerd door: het Limmefonds