Beschrijving

In dit project krijgt de vrouwengroep de mujeres del barrio Oriental apparatuur voor het opzetten van een professionele cateringbedrijf. De 6 vrouwen van deze groep krijgen zo de kans om een inkomen te vergaren voor zichzelf en hun familie. Het plan is hun producten niet alleen in hun eettentje te verkopen maar ook op de lokale markt

Geld nodig voor

Koelkast, keukengerei, serviesgoed en bestek

Waar: Santa Crúz, Santa Crúz de la Sierra, Bolivia
Gevraagd bedrag: € 2.615,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-BO-3/E

Santa Crúz, Santa Crúz de la Sierra, Bolivia

Activiteiten

Het project bestaat uit de aanschaf van apparatuur voor het opzetten van een professionele cateringbedrijf; hierdoor krijgen de 6 vrouwen (ieder verantwoordelijk voor een familie) de kans een inkomen te vergaren.

Met een goede keuken, oven en kookgerei zullen ze meer, diverse hapjes en maaltijden kunnen produceren en verkopen. Het plan is hun producten niet alleen in het eettentje te verkopen maar ook op de lokale markt.

Zij vragen ondersteuning voor de aanschaf van de nodige keuken- en kookgereedschappen om een catering bedrijfje op te zetten. Zij willen dagelijks werken om over vaste inkomens te beschikken.

Achtergrond

Het project wordt uitgevoerd in de stad Santa Cruz de la Sierra, kortweg Santa Cruz, wordt met ruwweg 1,5 miljoen inwoners gezien als de grootste stad van Bolivia en is de hoofdstad van het departement Santa Cruz. Zoals in de grootste steden van Latijns Amerika, kent Santa Crúz ook mensen die in extreme armoede en achterstand leven.

Grupo de mujeres del barrio Oriental bestaat uit 6 thuiswerkende vrouwen met een beperkt inkomen. Ze zijn alleenstaande moeders in de leeftijd tussen 35 en 56 jaar oud, sommigen van hen hebben wel een partner.

De vrouwengroep werkt al meer dan 2 jaar samen. Zij verkopen zelfgemaakt eten en traditionele hapjes. Zij maken gebruik van een eenvoudige keuken en kookgerei om te koken. Wat zij produceren is minimaal.

Aanvrager

Rwibale Women Association
Type organisatie: Associatie

Opbouw van de kosten:

Koelkast € 640,-

Industriele blender € 180,-

Oven € 600,-

Gasflessen (2) € 100,-

Keukengerei € 400,-

Serviesgoed en bestek € 400,-

Eigen Bijdrage: Grondstoffen/logistiek en ondersteuning € 600,-

Totaal Bedrag: € 3.215,-

Gevraagd Bedrag: € 2.615,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door:

Melania vrij te besteden gelden