Beschrijving

Door de verhuur van matrassen en stoelen kunnen vrouwen in dit project een beter inkomen realiseren. Hierdoor kunnen hun kinderen beter ontwikkelen. De vrouwen kunnen beter voedsel voor hun kopen en zij kunnen ook het schoolgeld voor de kinderen betalen.

Geld nodig voor

100 matrassen, 200 plastic stoelen, transport.

Waar: Kasese, Oeganda
Gevraagd bedrag: € 3.640,-
Looptijd: 2 jaar (€ 1.820,- per jaar)
Projectnummer: AF-UG-39/R

Door dit project kunnen de levens van de vrouwen en hun families verbeteren. Met de inkomsten van dit project kunnen de vrouwen geleidelijk aan ook andere projecten beginnen. Ten slotte kan de opbrengst van de verhuur van de stoelen en matrassen ook gebruikt worden voor het schoolgeld voor zowel jongens, als meisjes.

Kasese Oeganda

Activiteiten

Er is onderzoek gedaan en er is vraag naar verhuur van matrassen en stoelen. Hiervoor zullen er 100 matrassen en 200 plastic stoelen worden aangeschaft. De leden kunnen een deel van de opbrengst als een lening krijgen om hun eigen kleine bedrijfjes te verbeteren. Ook zal dit hen te leren sparen voor de toekomst. Er zal een goede boekhouding worden opgezet van de inkomende gelden en hoe die te verdelen over de vrouwen.

Achtergrond

98% van de gezinnen van Kasese Parish Women Development Fund (KAPAWODEF) vinden het moeilijk om basale voorzieningen te verkrijgen. Dit komt onder andere door gebrek aan onderwijs. Onderwijsmogelijkheden in dit gebied kwamen pas sinds 1978 op gang.

Het Kasese District heeft echter wel vruchtbare grond en veel watervoorzieningen zoals meren en riviertjes. De vrouwen hopen door het opzetten van dit project, en daarmee het verkrijgen van basale voorzieningen, een aantal van hun problemen aan te kunnen pakken. Armoede, de strijd tegen malaria en HIV/AIDS zijn hiervan de voornaamste voorbeelden.

Aanvrager

Kasese Parish Women Development Fund (KAPAWODEF)

Type organisatie: Associatie

Opbouw van de kosten:
100 matrassen: € 1970,-
200 plastic stoelen: € 1230,-
Transport uit Kampala: € 345,-
Gevraagd bedrag: € 3.640

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: Church of Our Saviour, Den Haag