Beschrijving

20 meisjes in de leeftijd van 15-18 jaar oud krijgen trainingen om kaarsen te maken, waardoor ze hun eigen inkomen kunnen genereren. Dit dient als bescherming voor uitbuiting van kinderarbied en seksueel misbruik.

Geld nodig voor

Wax, Kosten voor mallen, ‘Turn around fonds’, Kosten voor lesmateriaal

Waar: Andhra Pradesh, Kamalapuram (Kadapa district), India
Gevraagd bedrag: € 1.835,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-IN-26E

Andhra Pradesh, Kamalapuram (Kadapa district), India

Activiteiten

Om de meisjes los te wrikken uit de hierboven beschreven situatie en ervoor te zorgen dat zij een (financieel) onafhankelijk bestaan kunnen opbouwen, zijn er verschillende activiteiten gepland;

  • Training in het maken van kaarsen en marketing vaardigheden; De meisjes zullen onderverdeeld worden in 2 ‘self-help groups’ waarin zij leren de kaarsen te maken en hoe deze op de markt te brengen.
  • ‘Awareness program’; De meisjes zullen voorlichting krijgen over hun rechten en de doelstelling van dit project.
  • Educatie; Iedere avond kunnen de meisjes van 18.00-20.00 lessen volgen in verschillende vakken. Zo zullen zij les krijgen in Engels, Telugu, rekenen,’basic science’, sociale wetenschappen en ‘environmental studies’. Het onderwijsprogramma zal de meisjes van een steviger levensfundament voorzien en hen tevens in staat stellen het product zelfstandig op de markt te brengen.

Ook zullen beide ‘self help groups’ een ‘turn around fonds’ van 10.000,- rs. krijgen. Dit word op een  spaarrekening gezet bij de dichtstbijzijnde bank op naam van de groepsleider. Met behulp van dit fonds kunnen de meisjes een lening afsluiten waarmee zij de wax voor de kaarsen en andere benodigde materialen aanschaffen. In een later stadium, wanneer zij voldoende verdienen, zullen zij dit bedrag weer aan de organisatie terug betalen. Wanneer het gehele bedrag is terug betaald kunnen andere meisjes op dezelfde manier geholpen worden (het betreft dus een revolverend fonds).

Naar schatting kunnen de meisjes zo’n 10000,- rs. per maand verdienen met de productie van de kaarsen. Van deze 10000,- zullen zij 600,- maandelijks terug betalen aan de organisatie. Tevens zullen zij 3000,- per maand sparen. De overige 6400,- zal voldoende zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. Kortom binnen de 11 maanden van de productiefase kunnen de meisjes 3000,- x 11 maanden sparen = 33000,-rs. Met dit spaarbedrag kunnen de meisjes na afloop van het project hun eigen mallen, wax en andere benodigdheden aanschaffen en voor zichzelf te beginnen.

Achtergrond

Met dit project kunnen rurale meisjes in de leeftijd van 15-18 jaar beschermd worden tegen de uitbuitingen van kinderarbeid en krijgen zij de kans om een (financieel) onafhankelijk bestaan op te bouwen. Veel jonge meisjes in het desbetreffende gebied zijn werkachtig in verschillende sectoren (variërend van de industriële sector, de landbouw sector, tot aan een huiselijke sector, als dienstmeid of schoonmaakster). Niet alleen werken zij op mensonterende tijdstippen – wat hen de kans ontneemt om kind te kunnen zijn – ook vallen zij (zeker binnen de huiselijke sector) vaak ten prooi aan seksueel misbruik. Daarbij zorgen de werkzaamheden en/of werktijden ervoor dat de meisjes vaak niet in staat zijn naar school te gaan, waardoor zij met analfabetisme kampen

Aanvrager

Christian community and rural development society for poor

Type organisatie: NGO

Eigenaar: NGO

Opbouw van de kosten:

Wax voor het maken van de kaarsen (inclusief training) € 410,-

Kosten voor mallen (800rs x 50) € 520,-

Turn around fonds’ € 260,-

Kosten voor lesmateriaal: € 110,-

Totaal bedrag: € 1810,-

Eigen Bijdrage: € 155,-

Gevraagd bedrag: € 1.835,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door:

Stichting Belief