Beschrijving

Met dit project wordt er gezorgd voor een betere en schone watervoorziening voor de gemeenschap in Katuma Village, Kenia. Door middel van 4 watertanks krijgen de vrouwen van de St. Naftali Women Group direct toegang tot een watervoorziening dichterbij hun huis, én het biedt ze een mogelijkheid om wat extra geld te verdienen. Doordat de watertanks dichterbij zijn, houden de vrouwen meer tijd over voor andere taken. Het water dat de groep overhoudt, kunnen zij water verkopen om zo meer inkomsten te generen.

Geld nodig voor:

4 water storage tanks, Equipment, Cement/zand voor fundering.

Waar: Katuma Village, Homabay, Kenia
Gevraagd bedrag: € 3.735,-
Looptijd: 2 jaar (€ 1.680,-)
Projectnummer: AF-KE-13-R

Het doel van het project is dat 16 vrouwen en hun families toegang hebben tot schoon drinkwater wat ze zelf kunnen gebruiken. Het overschot verkopen ze aan de gemeenschap zodat ze zichzelf en de wezen onder hun hoede beter kunnen onderhouden.

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Activiteiten

Met dit project zullen er 4 water tanks worden geïnstalleerd van 10,000 liter, die aangesloten zullen worden op de waterbron van het Ministerie van Water. De vrouwen zullen 7,000 liter per tank verkopen in de gemeenschap, waarmee ze per tank per week 35€ verdienen. Het eerste jaar zullen er 2 watertanks worden gebouwd, en in het volgende jaar nog eens twee.

Achtergrond

De vrouwen in St. Naftali Women groep zijn actief in kleinschalige lokale handeltjes, de oudere vrouwen zorgen voor de wezen in de gemeenschap. Ze hebben de groep opgericht omdat ze allemaal dezelfde problemen ondervonden en dezelfde huishoudelijke taken hebben. Ze moeten iedere dag werken van 5:00 tot 23:00. Het werk bestaat voornamelijk uit water halen, brandhout zoeken, op de kinderen passen, koken en spullen verkopen op de markt. De vrouwen hebben al een roulerend fonds opgericht als groep dat wordt besteed om leden te helpen bij het handel drijven.

Aanvrager

St. Naftali Women Group

Type organisatie: Community based organisation

Opbouw van de kosten:

4 water storage tanks a 10,000 liter: € 2.970,-

Equipment to install water tanks;

Paper pipes (4x) € 195,-

Gate values (8x) € 65,-

Nipples (8x) € 5,-

Taps (4x) € 30,-

Cement/zand voor fundering: € 185,-

Eigen bedrage: € 390,-

Gevraagd bedrag: € 3.735,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project is gefinancierd met: het Limmefonds