Beschrijving

50 vrouwen, bestaande uit 25 leden van de vereniging en 25 vrouwen in de gevangenis, volgen workshops  over empowerment, het leren omgaan met problemen en het maken van verschillende ambachtelijke producten van o.a. kokosnoot. Het zijn veelal jonge vrouwen die zelf het geld niet hebben om een opleiding te volgen. Door de verkoop van de door hen gemaakte producten verbeteren de inkomsten en levensomstandigheden van de vrouwen en hun families. Naast het genereren van inkomsten voor de eigen leden, helpen ze ook andere arme vrouwen met kleine inkomensgenererende projecten, waaronder gedetineerde vrouwen die al een poos in de gevangenis zitten.

Geld nodig voor:

Outillage keuken, waaronder: semiprofessioneel gasfornuis, blender, keukenmaterialen, en professionele jampannen

Waar: Esmaraldas, Esmaraldas, Ecuador, Latijns Amerika
Gevraagd bedrag: €3.215,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-EC-5E

50 vrouwen, bestaande uit 25 leden van de vereniging en 25 vrouwen in de gevangenis.volgen workshops over empowerment, het leren omgaan met problemen en het maken van verschillende ambachtelijke producten van o.a. kokosnoot. Door de verkoop van de door hen gemaakte producten verbeteren de inkomsten en levensomstandigheden van de vrouwen en hun families.

Esmeraldas, Ecuador

Activiteiten

  • Workshops organiseren over Empowerment en het omgaan met problemen, alsook samenwerken met de verschillende groepen.
  • Training hoe een goed product moet worden gemaakt en verkocht.
  • Aanschaf van outillage van keuken voor de professionele bereiding van gekonfijte vruchten, o.a. professionele jampannen (paila) en blendermachine, en een semiprofessioneel fornuis.

Achtergrond

Esmeraldas ligt aan de kust van Ecuador, waar op 16 april 2016 een krachtige aardbeving plaats vond. Daarnaast zorgden hevige regenbuien voor overstromingen en modderstromen. De arme wijk, waar de vrouwen wonen, werd zwaar getroffen, en de vrouwen zijn daarom dringend op zoek naar middelen om het leven weer op te bouwen.

De vereniging bestaat uit 50 leden, met een bestuur van 12 personen. Het zijn veelal jonge vrouwen, die niet het geld hebben om onderwijs of een opleiding te volgen. Hun kinderen gaan om dezelfde reden vaak ook niet naar school. Ze werken al 4 jaar, en de Gemeente heeft hen een wijkgebouwtje gegeven voor hun activiteiten. Naast het genereren van inkomsten voor de eigen leden, helpen ze ook andere arme vrouwen met kleine inkomensgenererende projecten, waaronder gedetineerde vrouwen die al een poos in de gevangenis zitten.

De vereniging geeft cursussen aan haar leden of anderen uit de wijk, om de vrouwen sterker te maken. Verder maken ze samen ambachtelijke producten voor de verkoop, zoals bijvoorbeeld Cocadas (gekonfijte vruchten), of schaaltjes van de schil van de kokosnoot (de vrouwelijke gedetineerden), waarmee ze inkomen genereren. Een deel wordt apart gelegd voor de realisatie van de trainingsactiviteiten.

Een paar vrouwen die hier in deze organisatie zitten, namen ook deel in een project, LA-101/E uit 2008, naaiatelier, dat Melania heeft gesteund.

Aanvrager

Naam: De Vereniging zelf 

Type organisatie: Vereniging

Opbouw van de kosten:

Totaal bedrag € 3.215,-, te besteden aan onder andere:

Outillage keuken: € 1.700,-
Professionele jampannen: € 1.120,-

Eigen bijdrage: verschillende trainingen: € 1.120,-

Gevraagd bedrag:  € 3.215,-

 

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is voor €1.610,- geadopteerd door: Cordaid
Dit project is voor €500,- geadopteerd door: Stichting Wereldwinkel De Uitbuyt
Dit project is voor €1.105,- gefinancierd uit: vrije giften.