Beschrijving

Veel plattelandsvrouwen in het projectgebied leven onder de armoedegrens. Hierdoor schieten ze tekort in het beschermen van hun kinderen en jongeren tegen geweld en de cultuur van corruptie. Er is daarom een noodzaak om aandacht te besteden aan de empowerment en integrale ontwikkeling van deze vrouwen. De fondsen worden als lening verstrekt aan groepen vrouwen ten behoeve van het op een duurzame en organische manier bewerken van hun kleine land- en tuinbouwbedrijfjes. Ze krijgen 1 jaar de tijd om hun lening terug te betalen, tegen een rente van 5% op jaarbasis. Om de vrouwen hierin te ondersteunen krijgen ze seminars over sociaal ondernemerschap en verkopen.

Geld nodig voor:

Roulerend fonds, training en onderwijs, organisatieversterking, en projectbegeleiding en -monitoring

Waar: Himamaylan, Isabela en Binalbagan, Negros Occidental, Visayas, Filipijnen, Azië
Gevraagd bedrag: €6.530,- ( €3.265,- per jaar)
Looptijd: 2 jaar
Projectnummer: AZ-PH-11/R

Het bevorderen van de empowerment en integrale ontwikkeling van 390 plattelands vrouwen in Negros Occidental door middel van duurzame landbouw en ondernemerschap.

Himamaylan, Isabela en Binalbagan, Filipijnen

Activiteiten

Het project voorziet in trainingen die gericht zijn op:

– gender sensitiviteit en vrouwenrechten
– ondernemerschap, voedselverwerking en versmarkten van hun oogsten
– leiderschap
– organische tuinbouw en botanische tuinieren van geneeskrachtige kruiden

Daarnaast wordt er een roulerend fonds opgezet, waarvan 140 vrouwen gebruik van kunnen maken, met een gemiddeld budget van Php 1,500.00 per vrouw. Terugbetaalde micro kredieten worden weer aangewend voor het eventuele uitbreiden van de inkomensgenererende activiteiten van de vrouwen

Achtergrond

CSR is al een bekende NGO bij Melania. Dit is echter de eerste keer dat CSR een projectaanvraag heeft ingediend voor een project buiten Manila, in het specifiek in Negros Occidental. Vanaf de oprichting van CSR in 2000 heeft CSR naast Manila ook al werk verricht in Negros Occidental. CSR heeft al een aantal Christian Women Associations (CWA’s) onder de plattelands- en agrarische gezinnen in Negros Occidental. Een belangrijke aanbeveling tijdens een consultatie met deze CWA’s is de behoefte om deze CWA’s uit te breiden en te consolideren.

Veel plattelandsvrouwen in het projectgebied leven onder de armoedegrens. Hierdoor schieten ze tekort in het beschermen van hun kinderen en jongeren tegen geweld en de cultuur van corruptie. Daarnaast zijn plattelandsvrouwen extra kwetsbaar voor vrouwenhandel en mishandeling. Er is daarom een noodzaak om aandacht te besteden aan de empowerment en integrale ontwikkeling van deze vrouwen.

Voor wat betreft het opzetten en beheren van een roulerend fonds voor vrouwen heeft CSR al eerdere ervaringen in Metro Manila in deze. De beoogde roulerend fonds worden beheerd door de CWA’s. De fondsen worden als lening verstrekt aan groepen vrouwen ten behoeve van het op een duurzame en organische manier bewerken van hun kleine land- en tuinbouwbedrijfjes. Ze krijgen 1 jaar de tijd om hun lening terug te betalen, tegen een rente van 5% op jaarbasis. Om de vrouwen hierin te ondersteunen krijgen ze seminars over sociaal ondernemerschap en verkopen.

Aanvrager

Naam: Christian for Social Reforms (CSR) Inc.

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:

Totaal bedrag € 6.530,-, te besteden aan onder andere:

Educatie en trainingen:€ 660,-

Activiteiten om de vrouwen te organiseren: € 680,-

Roulerend fonds voor organische land- en tuinbouw: € 4.080,-

Plannen, begeleiden en projectmonitoren: € 515,-

 

Eigen bijdrage: Eigen tijd die vrouwen in project investeren

Gevraagd totaalbedrag:  € 6.530,- (3.265,- per jaar)

 

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is voor € 4.898,- geadopteerd door: Sport en Spel Maasland

Dit project is voor €1.632,- geadopteerd door: Cordaid