Beschrijving

De 6 vrouwen die behoren tot de dorpen Caserío Sanjuaneritos en la Alda Lo de Ortega, San Juan Sacatepéques willen graag extra inkomsten genereren. Dit doen zij naast het inkomen van hun echtgenoten, om zo hun kinderen goed te eten te kunnen geven. Vrouwen hebben hier echter geen bevoorrechte positie. In de regio is weinig werk te vinden, vrouwenworden in het algemeen gediscrimineerd, er komt veel huiselijke geweld voor en veel meisjes maken hun school niet af.
De 6 vrouwen ontvangen training in het maken van kaarsen en micro-ondernemerschap, en materialen waarmee ze hun productie en inkomsten verbeteren. Door diversiteit in aanbod genereren zij meer verkoop, meer inkomsten, en betere familieomstandigheden.

Geld nodig voor:

Trainingen, Grondstof (zoals oliën) en Kaarsmallen in diverse maten.

Waar: Ciudad Quetzal, San Juan Sacatepéquez, Guatemala,
Gevraagd bedrag: €1.190,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-GT-3/E

6 vrouwen ontvangen training in het maken van kaarsen en micro-ondernemerschap, en materialen waarmee ze hun productie en inkomsten verbeteren. Door de diversiteit in aanbod vergaren zij meer verkoop, meer inkomsten, en betere familiale leefomstandigheden.

Ciudad Quetzal, Guatemala

Activiteiten

  • Training in het ontwerpen en produceren van 4 soorten kaarsen
  • Training in ondernemerschap en administratie
  • Aanschaf van grondstoffen
  • Aanschaf van mallen
  • Monitoring

Achtergrond

De 6 vrouwen behoren tot de dorpen Caserío Sanjuaneritos en la Alda Lo de Ortega, San Juan Sacatepéques. Enkelen van hen zijn Maya. De vrouwen willen graag extra inkomsten genereren, naast het inkomen van hun echtgenoten, zodat zij hun kinderen goed te eten te kunnen geven. In de regio is echter weinig werk te vinden. Ook worden vrouwen in het algemeen gediscrimineerd, en komt er veel huiselijke geweld voor. Weinig meisjes maken school af.

De 6 vrouwen hebben zich georganiseerd vanuit een kerkelijke basisgroep, en hebben nu al 3 jaar ervaring in het maken van kaarsen. Ze merken dat hun verkoopmogelijkheden zouden kunnen stijgen als ze kaarsen in andere vormen aanbieden. Enkele winkels en solidaire markten tonen hier interesse voor. Voor de productie hiervan hebben ze aluminium mallen nodig, en meer kennis over kleurmiddelen. Ook willen ze leren hoe ze anders kunnen ontwerpen. Daarnaast willen ze hun interne organisatie verbeteren, onder andere met vast omlijnde werkregels, en leren een goede administratie te voeren.

Naast een werklokaal en de basiswerktuigen voor het maken van kaarsen, brengen de vrouwen een deel van de winst in voor bijkomende aankopen en onkosten. Ook zullen zij de natuurkleurmiddelen van planten inbrengen als eigen bijdrage.

Als in de toekomst de verkoopmogelijkheden toenemen, zal de groep deelnemende vrouwen uitgebreid worden.

Aanvrager

Naam: Asociación Educativa y Cultural – IMAGITLAN 

Type organisatie: Vereninging Zonder Winstgevend Doel – Asociación No Lucrativa

Opbouw van de kosten:

Totaal bedrag € 1.310,-, te besteden aan onder andere:

Trainingskosten € 440,-
Grondstoffen voor kaarsen €375,-
Kaarsmallen € 375,-

Eigen bedrage: het werklokaal, werktuigen en plantaardige kleurmiddelen.

Gevraagd bedrag: €1.310,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: Melania Bussum