Beschrijving

25 slechthorende vrouwen worden in vijf groepen  verdeeld en vijf dagen getraind in het houden van varkens en het kweken van groenten. Ze krijgen veel verschillende trainingen in leiderschap, management en ecologische technieken.De vrouwen gebruiken de opbrengst deels voor de verkoop en deels voor eigen gebruik. Hiermee worden zij zelfvoorzienend en genereren zij een eigen inkomen. Dit maakt hen onafhankelijk.

Geld nodig voor:

Trainers & tolk, tuinmaterialen en varkens

Waar: Nkaaka village, Kyaka-Kyegegwa District, Uganda, Afrika
Gevraagd bedrag: €2.015,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-UG-48/E

25 slechthorende vrouwen uit de gemeenschap krijgen kennis over varkenshouderij en groentekwekerij en genereren hiermee een eigen inkomen en worden dus onafhankelijker.

Nkaaka village, Kyaka-Kyegegwa District

Activiteiten

25 slechthorende vrouwen worden in vijf groepen (vijf vrouwen per groep) verdeeld en vijf dagen getraind in het houden van varkens en het kweken van groenten. Ze krijgen veel verschillende trainingen in leiderschap, management en ecologische technieken. Elke groep krijgt een set materialen mee, bestaande uit onder andere zaden. De eigen bijdrage van de groep bestaat uit aangevraagde subsidies. Melania vergoedt voornamelijk de varkens, trainers en tuinmaterialen.

Na de trainingen krijgen de groepen 5 zeugen (vrouwelijke varkens) en 1 beer (mannelijk varken) mee.

60% van de groenten zal worden verkocht langs de weg, op markten, aan hotels en restaurants en 40% zal door de groep gebruikt worden om te eten. 10% van de winst van de verkoop wordt gebruikt om roterende spaargelden in een groep op te zetten. De varkens zullen worden verkocht aan barretjes (waar ook gegeten wordt) en andere kleinschalige boeren. De winst hiervan zal gebruikt worden om de trainers van te betalen.

Er wordt verwacht dat na één jaar, elke groep ongeveer 30 varkens zal hebben. De groep komt maandelijks samen om de voortgang van het project en de spaarpot te bespreken. Elke vrouw wordt verplicht om tenminste 2,60 Euro per maand te sparen, zodat elke groep aan het einde van het project 156 Euro gespaard heeft: 12(2,60×25)/5=156. Het bespaarde geld zorgt ervoor dat er groepskassen kunnen komen en individueel groenten kunnen worden verbouwd in eigen tuinen.

Achtergrond

In Uganda zijn de meeste vrouwen die slechthorend vrouwen zijn, afhankelijk van agricultuur als inkomstenbron. Ze verzamelen haardhout en zijn afhankelijk van andere natuurlijke bronnen. Dit is te weinig om van te leven en ze leven dan ook arm en geïsoleerd. Het klimaat is slecht en er zijn veel problemen met HIV in dit land. Door gebrek aan kennis over hoe ze landbouwproducten moeten oogsten en verkopen, is het moeilijk om hun inkomen uit te breiden.

Aanvrager

Naam: Kyaka United Deaf Women Initiative (KUDEWI) 

Type organisatie: Associatie

Opbouw van de kosten:

Totale begroting €2.985,- te besteden aan onder andere:

Mobilisatie: €145,-
Trainingsmateriaal: €85,-
(Groenten)zaden: €650,-
Trainers en tolk: €65,-
Tuinmaterialen: €870,-
Lunch: €90,-
30 Varkens: €780,-

Eigen bedrage: Mobilisatie, trainingsmateriaal, zaden en lunch: €970,-

Gesponsord bedrag: €2.015,-

 

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project wordt gesponsord vanuit de eigen gelden van Melania.