Beschrijving

Dit project is gericht op het verbeteren van de inkomenspositie van vrouwen door middel van het ontwikkelen van kleinschalige traditionele inkomst genererende activiteiten zoals de productie en verkoop van traditionele, met lokale en gerecyclede materialen gemaakte en sieraden. Door middel van workshops en aankoop van gereedschappen en grondstoffen zal de kwaliteit van lokale traditionele producten verbeteren, zal de productie verhogen en zullen de inkomsten verbeteren.

Geld nodig voor:

6 workshops, aanschaf gereedschap, Aanschaf materialen voor de productie van sieraden, poppen, hoeden en verzorgingsproducten, begeleiding

Waar: Canton San Antonio La Loma, Municipio de San Antonio Masauat, Departamento La Paz, El Salvador, Latijns Amerika
Gevraagd bedrag: €1.375,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-SV-6/E

Grupo rural de rescate de tradiciones culturales bestaande uit 7 vrouwen. De groep is in het proces van legalisering. Het doel is het verbeteren van de inkomenspositie van vrouwen door middel van het ontwikkelen van kleinschalige traditionele inkomst genererende activiteiten zoals de productie en verkoop van traditionele, met lokale en gerecyclede materialen gemaakte en sieraden.

Canton San Antonio La Loma, El Salvador

Activiteiten

  • 6 workshops waarvan 2 m.b.t. organisatieontwikkeling en 4 workshops om de productie en de marketing te verbeteren
  • Aanschaf van gereedschappen en materiaal
  • Productie en verkoop van traditionele, met lokale en gerecyclede materialen gemaakte, sieraden.
  • Begeleiding en monitoring door FUNDASAL

Achtergrond

De familieomstandigheden van deze groep vrouwen worden gekenmerkt door lage inkomsten, die ze verkrijgen door de productie en verkoop van lokaal ambachtswerk alsook etenswaren binnen de dorpen.
Tevens verbouwen ze graan en groenten voor de eigen consumptie.
De leeftijd van de vrouwen varieert van 22 tot 50 jaar. Het opleidingsniveau van deze groep beperkt zich tot de basisschool. De jongeren hebben een middelbare school opleiding. De oudere vrouwen zijn getrouwd, gemiddeld bestaat een familie uit 6 tot 8 leden. De inkomsten zijn variabel, afhankelijk van de seizoensgebonden landbouwactiviteiten, en zijn gemiddeld $ 100,00 per maand per familie.
Ze produceren sieraden met verschillende ecologische materialen zoals van gerecycled materiaal, planten en bloemenzaden. Ze maken ook poppen van stof, hoeden en manden van palm- en agavevezel, en cosmetica met natuurlijke materialen. Verder maken ze typische gerechten uit de regio.
De vrouwengroep “Comite Pro Museo” wil de kwaliteit van het ambachtswerk verbeteren. Tot nu toe hebben ze met weinig gereedschap gewerkt. Daarbij willen ze ook de marketing uitbreiden in de zone binnen het departement La Paz. De productie doen zij gezamenlijk. De verkoop doen ze ieder voor zich zelf.
De groep bestaat uit 7 vrouwen die direct voordeel hebben van het project. Daarnaast nemen ook hun kinderen (adolecenten) deel aan het project door mee te helpen bij de productie.
Alle deelnemers van de groep zijn verantwoordelijk voor de aankoop van de materialen en het gereedschap. De voorzitster is verantwoordelijk voor de zorg en het onderhoud van het gereedschap. De groep komt 3 dagen per week bij elkaar.

Aanvrager

Naam: Comité Pro Museo

Type organisatie: Vrouwengroep

Opbouw van de kosten:

Totaalbedrag van €1.375,- te besteden aan onder andere:

6 workshops: €355,-
Aanschaf gereedschap: €355,-
Aanschaf materialen voor de productie van sieraden, poppen, hoeden en verzorgingsproducten: €270,-
Begeleiding Fundasal: €270,-

Eigen bedrage: FUNDASAL zal het project éénmalig monitoren

Gevraagd bedrag: €1.375,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project is gefinancierd met vrije gelden.