Beschrijving

15 vrouwen uit Santa Tecla  in El Salvador worden begeleid in het verhogen van hun inkomsten door middel van verbetering van hun productie (professionalisering) voor de markt. Het project zal ook werkgelegenheid voor andere vrouwen van de coöperatie genereren. Een verhoging van de productie zal een uitbreiding van de verkoopcapaciteit tot gevolg hebben, dus betere inkomsten voor alle deelnemende vrouwen (productie en verkoop).

Geld nodig voor:

Dehydratie –oven, Training en begeleiding

Waar: Santa Tecla, San Salvador, El Salvador, Latijns Amerika
Gevraagd bedrag: €3.315,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-SV-7/E

Het verbeteren van de inkomsten voor 15 vrouwen door middel van verbetering van hun productie (professionalisering) voor de markt. Het project zal ook werkgelegenheid voor andere vrouwen van de coöperatie genereren. Een verhoging van de productie zal een uitbreiding van de verkoopcapaciteit tot gevolg hebben, dus betere inkomsten voor alle deelnemende vrouwen (productie en verkoop).

Santa Tecla , San Salvador

Activiteiten

  • Aankoop en installatie dehydratie oven: maand 1
  • Training en advies, vanaf maand 2
  • Start en vervolg productie: vanaf maand 2

Achtergrond

Het project zal plaats vinden in de gemeente Santa Tecla, in arme wijken met een hoge werkloosheid en een grote migratiegolf naar de steden en de VS. Veel vrouwen zijn het hoofd van de familie. De doelgroep van dit project zijn vrouwen die gedroogd fruit en groenten, alsook verzorgingsproducten zoals crème produceren. De belangrijkste grondstof van hun producten is de Moringa-boom, een van de meest veelzijdige gewassen die er bestaan.

Wekelijks komen deze vrouwen bij elkaar om hun ervaringen met hun kleine handelsactiviteiten te bespreken. Er is markt voor hun plantaardige producten maar de verkoop gaat moeizaam. De vrouwen blijken niet in staat om hun producten buiten de gemeenschap te brengen. De productiecapaciteit is laag vanwege het gebrek aan adequaat en geschikt gereedschap.

De groep vrouwen vraagt Melania ondersteuning voor de verbetering van de kwaliteit van hun producten. Zij hebben hard een dehydratie-oven met meer capaciteit voor hun producten nodig. Hierdoor zal de arbeidsintensieve productie minder zwaar zijn voor deze ondernemende vrouwen. En de kwalitatief betere producten zullen beter verkopen. De training en begeleiding van de groep zal uitgevoerd worden door een lokale NGO.

Aanvrager

Naam: Cooperativa de Mujeres tejedoras de solidaridad

Type organisatie: Basisorganisatie, georganiseerd als coöperatie

Opbouw van de kosten:

Totaalbedrag van €3.315,- te besteden aan onder andere:

  • Dehydratie –oven: €2.710,-
  • Training en begeleiding: €180,-

Eigen bedrage: Grondstoffen: €1.335,-

Gesponsord bedrag: €3.315

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project wordt gesponsord vanuit de eigen gelden van Melania.