Beschrijving

31 vrouwen uit het Masaka Districtworden begeleid in het opzetten van een eigen pluimveehouderij. In 5 jaar willen zij van 500 naar 2000 kippen uitgegroeid zijn. Door het verkopen van de kippen en eieren kunnen de vrouwen deze materialen wel aanschaffen en hebben zo voldoende eten om hun gezin te voeden en het overschot te verkopen. Dit maakt hen zelfvoorzienend en minder afhankelijk van hun omgeving.

Geld nodig voor:

500 legkippen, houtskool, kippenvoer, drinkbakken, kippenhokken, koffieschillen en vaccinaties

Waar: Kyannamukaaka Sub-County, Masaka District, Uganda, Afrika
Gevraagd bedrag: €2.930,- (€1.465,- per jaar)
Looptijd: 2 jaar
Projectnummer: AF-UG-45/R

31 vrouwen uit het Masaka District in Uganda krijgen meer inkomsten verkregen uit de pluimveehouderij. Na 2 jaar beschikt 95 procent van de vrouwenover voldoende inkomen om hun gezin te onderhouden.

Masaka District, Uganda

Activiteiten

De Buyaga Women’s Group wil dat de vrouwen via dit project:

  1. managementvaardigheden in pluimveehouderij verkrijgen.
  2. een betere economische en sociale levensstandaard krijgen.

De vrouwengroep wil het project starten met 500 legkippen waarvoor alle vrouwen zorg zullen dragen. De groep is ambitieus want binnen 5 jaar willen de vrouwen in totaal 2000 kippen houden. Elke vrouw krijgt eigen verantwoordelijkheden. Aan de hand van een takenrooster zullen alle werkzaamheden geschieden.

De eieren zullen verkocht worden evenals de kippen na de legperiode (na twee jaar). Er is veel vraag naar deze producten door (lokale) restaurants, hotels en individuele consumenten. De groep verwacht na 8 maanden winst te kunnen maken. Deze winst zal deels weer geïnvesteerd worden in de pluimveehouderij om het project te kunnen laten groeien.

Achtergrond

Buyaga Women’s Group is in 2001 opgericht om zelfhulpinitiatieven te ontplooien. De 34 vrouwen doen aan kleinschalige landbouw zowel op individuele basis als met de groep. Sinds 2001, heeft de groep al negen leden verloren aan AIDS. Het doel van de groep is om de levens van de vrouwen in positieve zin te veranderen, zodat zij zichzelf kunnen onderhouden.

De afgelopen drie jaar heeft de groep kippen gehouden, maar de kippensoort die ze hadden was niet erg productief waardoor de kleinschalige pluimveehouderij onvoldoende opleverde. Geld voor een betere soort is er niet en is ook de reden dat Buyaga Women’s Group bij Melania aanklopt.

Sommige vrouwen van de groep hebben bruikbare stukken land maar beschikken niet over het kapitaal om zaden en (kunst)mest te kopen om er gewassen op te kunnen verbouwen. Door het verkopen van de kippen en eieren kunnen de vrouwen deze materialen wel aanschaffen en hebben zo voldoende eten om hun gezin te voeden en het overschot te verkopen.

Aanvrager

Naam: Buyaga Women’s Group

Type organisatie: Coöperatie

Opbouw van de kosten:

Totaalbedrag van €2.930,- te besteden aan onder andere:

  • 500 legkippen: €430,-
  • 6 zakken houtskool: €55,-
  • 13 zakken kippenvoer voor kuikens: €405,-
  • 19 zakken ‘grower’s mash’ kippenvoer: €525,-
  • 20 zakken legkippenvoer: €655,-
  • 42 Voeder- en drinkbakken: €110,-
  • Vaccinaties: €90,-

Eigen bedrage: Het opzetten van de stallen en het stuk land waar de kippenhokken komen te staan en de kippenhokken: €1.650,-

Gevraagd bedrag: €2.930,- (€1.465,- per jaar)

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project wordt gesponsord vanuit de eigen gelden van Melania