Beschrijving

In het verleden heeft CSR reeds economische projecten voor deze krottenwijkvrouwen opgezet en begeleid. Aangezien het in totaal om 156 vrouwen gaat, was het nog niet mogelijk om alle vrouwen een lening te verstrekken. Daarom wil men de roulerende kredieten uitbreiden. De vrouwen kiezen zelf welke activiteiten ze uit willen voeren en of ze dit individueel of in groepsverband gaan doen. Voor 156 vrouwen uit de krottenwijken van Navotas worden hiermee leningen (roulerende kredieten) en kennis (trainingen) toegankelijk gemaakt.

Geld nodig voor:

Startbedrag roulerend krediet, materialen, trainingen, projectevaluatie, huur opvanghuis , projectbegeleiding

Waar: Navotas City (Manila), Luzon, Filippijnen, Azië
Gevraagd bedrag: €4.910,- (€2.455,- per jaar)
Looptijd: 2 jaar
Projectnummer: AZ-PH-7/R

156 vrouwen uit de krottenwijken van Navotas worden gesteund in het uitbreiden van het bestaande project. Leningen (roulerende kredieten) en kennis (trainingen)worden toegankelijk gemaakt voor de 156 vrouwen.

Navotas City (Manila), Filippijnen

Activiteiten

In het verleden heeft CSR reeds economische projecten voor deze krottenwijkvrouwen opgezet en begeleid. Aangezien het in totaal om 156 vrouwen gaat, was het nog niet mogelijk om alle vrouwen een lening te verstrekken. Daarom wil men de roulerende kredieten uitbreiden. De vrouwen kiezen zelf welke activiteiten ze uit willen voeren en of ze dit individueel of in groepsverband gaan doen.
Ze willen o.a. graag extra naaimachines aanschaffen om bijv. schooluniformen te naaien. Dit betreft uitbreiding van een bestaande groepsactiviteit.
Ook worden van gerecyclede materialen accessoires gemaakt, die vervolgens verkocht worden op markten en in scholen (zie als voorbeeld de pennenhouders op www.pinoywebshop.nl).Andere vrouwen houden zich bezig met o.a. het maken van pindakaas en kokosnotenjam.
Verder zijn er verschillende trainingen voor de vrouwen: vaardigheidstrainingen om de productie te verbeteren, trainingen op het gebied van gender, rechten van vrouwen, wetgeving inzake geweld tegen vrouwen en kinderen, leiderschapstrainingen.
Tevens wil men op een centrale plek een gebouwtje huren waar de vrouwen hun bijeenkomsten kunnen houden, waar de trainingen plaats kunnen vinden en waar mishandelde vrouwen/kinderen tijdelijk opgevangen kunnen worden.

Achtergrond

Navotas City is een van de deelsteden van Metro Manila en bestaat uit 14 barangays. CSR is reeds werkzaam in enkele barangays. Aangezien deze gelegen zijn aan de kust, leven de inwoners vooral van visvangst. CSR werkt in de krottenwijken van deze barangays. De krotjes zijn op palen gebouwd, zonder enige voorzieningen. Dus de woon- en leefomstandigheden zijn er zeer slecht. Met name vrouwen en kinderen zijn in deze erbarmelijke omstandigheden zeer kwetsbaar. Er zijn veel sociale problemen, veel gebroken gezinnen en misbruik van vrouwen en kinderen komt eveneens veelvuldig voor.

Aanvrager

Naam: Christians for Social Reforms Inc. (CSR)

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:

Totaalbedrag van €4.910,- te besteden aan onder andere:

– Startbedrag roulerend krediet: €1.735,-
– Materialen: €1.155,-
– Trainingen (gender, rechten, leiderschap, vaardigheidstrainingen): €770,-
– Projectevaluatie (4 x / jaar): €100,-
– Bijdrage huur opvanghuis voor 1 jaar: €465,-
– Projectbegeleiding: €235,-

Eigen bedrage: Trainingslocaties, elektriciteit, bijdrage van de vrouwen voor huur opvanghuis na 1 jaar, inzet NGO

Gevraagd bedrag: €4.910,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?