Beschrijving

5 vrouwen in Bogotà (Colombia) willen graag samenwerken om een bedrijfje op te richten. Zij kennen elkaar ruim 10 jaar en hebben eerder succesvolle projecten opgezet samen. Bijvoorbeeld een project om zelfgemaakte koek en thee te verkopen. Nu willen zij graag professioneler gaan samenwerken om een inkomen te genereren waarmee zij hun gezinnen kunnen onderhouden. Dit willen zij bereiken door het aanbieden van gezonde voeding en sappen.

Geld nodig voor:

Grondstoffen, keukenbenodigdheden, pers voor groenten en fruit, cappuccino machine, vitrine en meubels en tafels.

Waar: Bogotà, Colombia
Gesponsord bedrag: €1.405
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-CO-2/E

Bogotà, Colombia

Activiteiten

1. Selecteren van het type groente en fruit
2. Organiseren van een proeverij om de producten te promoten bij de mogelijke consumenten
3. Het bereiden van de sappen in kleine bekers
4. Promotie van de sappen (publicaties, berichten, bladen, via sociaal netwerk).
5. Directe start met kiosk en verkoop op straat.

 

Achtergrond

Het geweld in Colombia, veroorzaakt door de burgeroorlog, en ook in toenemende mate de drugsmaffia en criminele bendes, hebben gezorgd voor een enorm aantal interne vluchtelingen. In totaal wonen zo’n 4.9 tot 5.5 miljoen Colombianen als vluchteling in eigen land. Dit levert veel maatschappelijke problemen op als werkeloosheid en armoede, vooral in de steden waar de vluchtelingen naar toe stromen. Veel vrouwen en kinderen lijden hieronder.

De groep bestaat uit vijf vrouwen tussen 35-60 jaar oud. Vier van de vijf zijn alleenstaande moeders. Deze vijf vrouwen kennen elkaar al 10 jaar via de kerk en in de wijk. Ze hebben samen verschillende activiteiten georganiseerd zoals het op kleine schaal maken en verkopen van koekjes, broodjes van maïs etc. Nu hebben ze geen werk en bijna geen inkomen, en daarom willen ze samen iets professioneler gaan werken. Dit willen ze doen door het opzetten van een kiosk waren ze zelfgemaakte natuurlijke vruchtensappen en koekjes, toetjes + koffie verkopen.

Ze hebben de beschikking gekregen over een kleine ruimte van de Kerk waar ze kunnen starten. Daarvoor hebben ze verschillende machines/gereedschappen nodig zoals een professionele blender of sapcentrifuge, magnetron, vitrine en meubilair. Ze vragen ondersteuning aan Melania om hun kleine onderneming te realiseren.

 

Aanvrager

Naam: SHALOM                                                                                     

Type organisatie: Basisgroep

Opbouw van de kosten:

Totale begroting €1.405,- te besteden aan onder andere:

1 sapcentrifuge voor groente
1 sapcentrifuge voor fruit
1 blender voor ijs
1 magnetron
1 pers voor fruit en groenten
1 cappuccino machine
1 vitrine
Meubels als tafels, stoelen, vormpjes, etc.
Grondstoffen (fruit, groenten, granen, etc)

Eigen bijdrage: Kennis van de vrouwen

%

Welk deel van het budget is al gefinancierd?

Adoptie

Dit project is geadopteerd door Melania Nootdorp.