Beschrijving

Sustainable empowerment van 21 vrouwen die in het armste deel van India wonen. De Yanadi’s staan bekend als ‘ratteneters’ en worden om die reden als ‘outcast’ gezien en gediscrimineerd. Door de vrouwen ieder te voorzien van geiten en bokken, zullen zij een stabieler inkomen hebben en in staat zijn om hun eigen gezinnen te voeden. Er worden in totaal 35 geiten en 7 bokken aangeschaft. Sustainable empowerment van vrouwen door inkomensgenererende activiteiten.

Geld nodig voor: Aanschaf geiten en bokken, trainingskosten geiten hoeden en logistiek.

Waar: Andhra Pradesh, Nellore District, India
Gevraagd bedrag: €1.580,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-IN-36/E

Nellore District, india

Activiteiten

De doelgroep maakt deel uit van de arme inheemse Yanadi bevolking. De voornaamste bron van inkomsten voor deze groep is uit de vangst van ratten en vis. Deze inkomsten zijn echter ontoereikend waardoor veel Yanadi’s in armoede leven en uiteindelijk vertrekken naar de steden alwaar hen een onzekere toekomst tegemoet staat. De Yanadi’s staan bekend als ‘ratteneters’ en worden om die reden als ‘outcast’ gezien en gediscrimineerd. Door de vrouwen ieder te voorzien van geiten en bokken, zullen zij een stabieler inkomen hebben en in staat zijn om hun eigen gezinnen te voeden. Er worden in totaal 35 geiten en 7 bokken aangeschaft. De vrouwen worden georganiseerd in een Self Help Group en zullen maandelijks bij elkaar komen. Naast een korte training in het hoeden van geiten zullen zij ook ‘awareness’ training krijgen zodat zij beter in staat zullen zijn om voor hun rechten op te komen.

 

Achtergrond

Society for People’s Education & Economic Change (‘SPEECH’) is een NGO uit het Nellore district. Dit district ligt in de Indiaase deelstaat Andhra Pradesh en is één van de armste deelstaten van India. De organisatie richt zich op empowerment van dalitvrouwen op zowel economisch, sociaal als cultureel vlak, in zeer afgelegen gebieden waar vaak geen andere NGO’s actief zijn.

 

Aanvrager

Naam: Society for People’s Education & Economic Change (SPEECH)                                                                                        

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:

Totale begroting €1.580,- te besteden aan onder andere:

Aanschaf geiten en bokken: €1.400,-
Trainingskosten geiten hoeden en logistiek: €70,-
Transportkosten dieren: €140,-
Verzekering: €100,-

Eigen bijdrage: €300,-

 

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Gefinancierd met vrijgevallen gelden