Dit project verhoogt de deskundigheid van 15 vrouwen in de Filipijnen met betrekking tot het plannen, uitvoeren en managen van kleinschalige ondernemingen. Deze kennis kunnen ze inzetten door het opzetten van een kleine onderneming. Hierdoor genereren ze inkomsten voor zichzelf en hun familie.

Geld nodig voor:

Educatieve workshops, startkapitaal, managen van het project.

Waar: Daang Barrio, Barangay Poblacion 1, San Jose Del Monte, Filipijnen
Gevraagd bedrag, aanvullend: €195,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-PH-13-E

  

Daang Barrio, Barangay Poblacion 1, San Jose Del Monte

Activiteiten

Het project zal een startkapitaal verstrekken aan 15 leden van de Metro-Green Women Organization. Het startkapitaal is bedoeld voor het opstarten van kleinschalige inkomensgenererende activiteiten, zoals inkoop en verkoop van vis, fruit, groente en eten, het maken van vloerkleedjes, cadeau artikelen, enzovoort.

Deze kleinschalige economische activiteiten kunnen een activiteit zijn van individuele vrouwen of van het hele gezin.

Het project wordt geheel uitgevoerd door de Metro-Green Women Organization. Een projectgroep (ook verantwoordelijke voor het screenen van de deelnemers) wordt samengesteld, bestaande uit de voorzitter, penningmeester en auditor van de vrouwenorganisatie. Deze groep is verantwoordelijke voor de hele implementatie van het project, zoals het plannen, screenen van de vrouwen voor kredietverstrekking, het monitoren van het project, het innen van de betalingen, het opstellen van verslagen, enzovoort. De projectgroep legt verantwoording af aan de leden van de Metro-Green Women Organization.

Ms. Teresita Atienza, voormalig contactpersoon van Melania bij CWIRAC, zal begeleiding en ondersteuning bieden aan de vrouwen organisatie.

 

Achtergrond

San Jose Del Monte (SJDM) is een stedelijk gebied in de provincie van Bulacan, grenzend aan 2 satelietsteden van Metro Manila, te weten Caloocan City en Quezon City.

SJDM heeft een populatie van 574,089 inwoners, en behelst 59 barangays (wijken of dorpen). SJDM is het grootste ‘resettlement’ gebied op de Filipijnen, met alleen al ongeveer 40 barangays waarvan de inwoners afkomstig zijn uit de krottenwijken van Metro Manila. Zij werden verdreven door de zogenaamde ‘ontwikkelingsprojecten’ van de overheid en grote bedrijven. Anderen zijn ‘vluchtelingen’ uit diverse provincies van de Filipijnen die probeerden een betere toekomst in de stad te vinden.

Barangay Poblacion 1, waar het project wordt uitgevoerd, is een van de 59 barangays  in SJDM. In het specifiek wordt het project uitgevoerd in Sitio Metro-Green Daang Barrio. Er wonen in dit gebied 93 huishoudens en meer dan 400 inwoners.

Omdat dit gebied zich net buiten de grens van Metro Manila bevindt, werken veel van haar inwoners in Metro Manila. Veel mannen werken in de bouw, als bestuurder van jeepneys of tricycles (vormen van openbaar vervoer op de Filipijnen), als loodgieter, klusser of als huishoudelijke hulp. Veel vrouwen werken als wasvrouw, als dienstmeisje bij rijke families, als productiewerker in fabrieken of als oppas. Verder doen ze allerlei klussen waar maar geld mee te verdienen is. Veel van hen zitten in de zogenaamde ‘informele’ arbeid, zonder aanspraak te kunnen maken op rechten.

 

Aanvrager

Naam: Metro-Green Women Organization                                                                                     

Type organisatie: Een vrouwen vereniging

Opbouw van de kosten:

Voorbereidende activiteiten
Startkapitaal
Educatieve workshops
Projectgroep

Gevraagd bedrag, aanvullend: €195,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Aanvullend projectbedrag, Kring Westland.