Een aantal vrouwen die door dit inmiddels afgelosten project zijn geholpen delen hun verhaal met ons:

Mijn naam is J. Pakialakshmi. Ik heb twee meisjes. Mijn man verliet me vijf jaar geleden. Ik werkte als kleermaker in een kleine winkel die eigendom was van een man.
Ik verdiende een mager loon dat niet genoeg was om mijn familie te onderhouden en mijn kinderen op te voeden.

Ik kreeg ongewenste aandacht van mijn mannelijke baas, maar ik kon mijn baan niet verlaten omdat ik het inkomen nodig had. Toch was ik gedwongen om leningen van particuliere geldleners aan hoge tarieven te nemen wanneer er een noodgeval in mijn familie was.

Met behulp van dit project heb ik een kleine lening kunnen afsluiten waardoor ik een ​​naaimachine kon kopen, zodat ik een Jude-taswinkel vanuit mijn huis kon openen. Ook heb ik training gekregen over zakenvaardigheden. Nu maak ik een gemiddelde winst van Rs.400 per dag. Ik kan mijn lening gemakkelijk terugbetalen en ik ga geleidelijk mijn oude schuld afbetalen. Ik bespaar ook elke maand een klein bedrag. Ik kan nu mijn kinderen voedzaam eten geven.

Zelfs het betalen van hun educatieve en medische kosten zal lukken in de toekomst. Nu werk ik met waardigheid als eigenaar van mijn eigen winkel en ben ik vrij van ongewenste mannelijke aandacht. Dank jullie wel.

 

Haar naam is K. Vembu en ze heeft twee kinderen. Haar echtgenoot die een kleine wasserij had is onverwachts, recent overleden.

Door de kosten voor de begrafenis, zat ik in de schulden en had ik onvoldoende geld om de zaak van mijn man voort te zetten.

Toen werd ik geselecteerd om deel te nemen aan dit project. Ik werd geholpen met een training en een klein startkapitaal om de wasserij weer te openen op de zelfde plaats.

Op dit moment voel ik me gelukkig en heb ik de macht om mijn leven in de toekomst te runnen. Mijn familie komt geleidelijk uit armoede en schuld. Dank jullie wel.

 

Melania stond dankzij dit project in de plaatselijke krant in India!