Beschrijving

Rosa Vargas heeft tijdens haar dienstreis voor Cordaid de leidster van de groep ontmoet (Gloria López). Door middel van een brief die zij aan Rosa heeft meegegeven, vraagt Gloria om Melania’s medewerking voor het opzetten van hun bakkerij, waarin de 4 vrouwen inkomsten kunnen genereren.

Deze vrouwen vechten ieder op hun eigen manier tegen zowel de dagelijkse economische problemen als de gevaarlijke problemen en het geweld op de straten van de stad San Salvador. De buurt waar ze wonen is armoedig en zeer gevaarlijk. Er komen veel diefstallen en moorden voor. De jongeren en kinderen worden geconfronteerd met vele gevaren, omdat er veel bendes in de buurt zijn.

Met de training, het opzetten van hun bakkerij en het aanschaffen van het elektronisch apparatuur, willen deze vrouwen een groep formeren die inkomsten genereerd door de klanten van lekker brood en heerlijke koekjes te voorzien.

Zij vragen ondersteuning voor de training, het opzetten van een kleine bakkerij en de benodigde elektronisch apparatuur en keukengerei. Bovendien willen zij hun werkplek aantrekkelijk maken voor de klanten, zodat zij een betere en meer hygiënisch service kunnen leveren. Met deze aanvraag willen ze hun levensstandaard te verbeteren

Geld nodig voor:
 • Training;
 • Productiemiddelen;
 • Industriële oven;
 • Tafel;
 • Blender;
 • Keukengerei;
 • Industriële weegschaal

Waar: San Salvador, El Salvador
Gevraagd bedrag: € 2.585,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-SV-13E

De vrouwen zijn een zeer hard werkende vrouwen. De leidster en vertegenwoordiger van de groep, Mw. Gloria López, is bijvoorbeeld moeder van 9 kinderen en 3 kleinkinderen. De laatste jaren heeft ze het erg moeilijk gehad. Twee jaar geleden hebben ze bij haar kanker geconstateerd (Eierstokken- en baarmoederkanker). Na alle behandelingen en chemo’s gaat het beter met haar. Vandaag ziet ze het leven weer als een groot geschenk. Maar door haar ziekte kon ze niet werken en de groep niet begeleiden. Daarom is hun economische situatie sterk achteruit gegaan.

Gloria wil samen met de groep “Mujeres emprendedoras” een professionele bakkerij opzetten. Ze willen samen gestructureerder werken. Daarvoor hebben ze verschillende machines/gereedschappen nodig zoals een industriële oven, professionele blender, etc en training.

Deze “grupo de mujeres emprendedoras” werken al meer dan 10 jaar samen. Zij hebben in 2014 ook een bijdrage van Melania gekregen (LA-SV-1E) voor een naaiatelier. Andere vrouwen werken nog steeds in dit naaiatelier

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Activiteiten

De groep heeft het volgende werkplan:

 1. Gedurende drie maanden hebben alle vier de vrouwen deelgenomen aan een opleiding voor het opzetten van inkomensgenererende projecten, aangeboden door de ONG SPASS.
 2. Samen hebben ze een groep gevormd om brood en andere producten, die normaal gesproken niet in de buurt waar ze wonen worden verkocht, te maken.
 3. De vrouwen krijgen meer specifieke training en ondersteuning voor het opzetten van een bakkerij.
 4. De vrouwen zetten de bakkerij op. Hierbij zullen twee vrouwen zorgen voor het kopen van de producten. Het maken en bakken van het brood en koekjes zullen ze met ze allen doen, net als de verkoop. Zij willen deze broodjes en koekjes tegen een goede prijs gaan verkopen op de markt.

De vrouwen hebben geleerd om zoete broodjes, koekjes en gebakjes te maken.

Aanvrager

Naam: Groep “Mujeres emprendedoras” (vrouwelijke ondernemers)

Type organisatie: Basisgroep

Opbouw van de kosten:

Totale begroting: € 2.585,-  te besteden o.a. aan

 • Training € 155,-
 • Productiemiddelen € 260,-
 • Industriële oven € 1.045,-
 • Tafel € 50,-
 • Blender € 450,-
 • Keukengerei € 335,-
 • Industriële weegschaal € 85,-

Eigen bedrage: –

Gesponsord bedrag: € 2.585,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Gesponsord door KVG Kring Westland €1835,- en KVG heerhugowaard €750,-.