Met dit project wordt een van een bedrijfje opgezet voor de productie en verkoop van zelfgemaakte verse vruchtensappen op de markt van Santa Cruz, zodanig dat er voldoende inkomsten zijn om zes vrouwen en hun gezinnen te kunnen onderhouden.

Geld nodig voor:

De materialen voor het maken, bewaren en serveren van de verse vruchtensappen en voor de inrichting van de marktkraam.

Waar: Santa Crúz de la Sierra – Bolivia
Gevraagd bedrag: € 2.700,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-BO-5E

De groep zelf bestaat uit 6 hardwerkende vrouwen, maar indirect worden nog eens 30 personen begunstigd die van hen afhankelijk zijn. De vrouwen zijn micro-ondernemers die hun eigen bedrijfje met gezonde vruchtensappen zijn begonnen met de ondersteuning van het Comité van de markt San Luís.

Het zijn moeders in de leeftijd tussen 35 en 56  jaar oud, sommigen alleenstaand en anderen met een partner. Deze 6 dames kennen elkaar al 10 jaar uit de wijk, en hebben samen verschillende activiteiten georganiseerd zoals het maken en verkopen van koekjes, broodjes van maïs, pasteitjes etc.

Ze werken al meer dan 2 jaar samen als vrouwengroep binnen het Comité del mercado San Luís. Zij verkopen gezonde verse vruchtensappen uit diverse soorten exotische groenten en vruchten op de markt. Momenteel maken zij gebruik van een eenvoudige kiosk en technische apparatuur. Wat zij produceren is minimaal.

Ze willen meer gestructureerd gaan werken en de productiviteit verhogen. Daarvoor hebben zij verschillende machines en gereedschap nodig zoals een professionele blender en sapcentrifuge. Verder willen zij hun werkplek aantrekkelijke maken voor de klanten, zodat ze een betere en meer hygiënische service kunnen leveren. Zij vragen ondersteuning voor de aanschaf van de benodigde elektronisch apparatuur en keukengerei, glazen en bestek om zo hun bedrijfje te optimaliseren en over vaste inkomens te beschikken.

Santa Crúz de la Sierra

Activiteiten

Het project bestaat uit de aanschaf van apparatuur voor het opzetten van een professionele verkoopplek:

  • Verbetering van de productiecapaciteit van de groep door het gebruik van de elektronisch apparatuur en keukengerei voor de bereiding van de vruchtensappen
  • Bevorderen van het imago van het bedrijf door middel van de aanpassing en de inrichting van de kiosk.
  • Het verbeteren van de hygiëne door de aanschaf van beter apparatuur en keukengerei.

Achtergrond

Het project wordt uitgevoerd in de stad Santa Cruz de la Sierra, kortweg Santa Cruz. Santa Cruz is met ruwweg 1,5 miljoen inwoners één van de grootste steden van Bolivia en hoofdstad van het departement van Santa Crúz de la Sierra. Zoals in veel grote steden van Latijns Amerika, kent Santa Crúz ook mensen die in extreme armoede en achterstand leven.

Aanvrager

Naam: Comité mujeres del mercado San

Type organisatie: Vrouwen basisgroep

Opbouw van de kosten:

Materialen voor sap (groenten, fruit etc)
Industriele blender
3 stuks sapcentrifuges
1 koelkast
1 vrieskast
Decoratiemateriaal kraam & marketing
Keukengerei, glazen en bestek

Eigen bedrage: € 135

Gesponsord bedrag: € 2700,-

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

Dit project wordt gesponsord vanuit de eigen gelden van Melania.