Vanuit Uganda kregen wij een bedankje in onze mailbox en deze geven wij graag aan u door. Dankzij de bijdrage van Melania Nederland konden wij sterke vrouwen in de cacao-industrie steunen.

Dertig weduwen en alleenstaande moeders in Fort portal, Uganda, worden getraind in het opzetten van een eigen cacaohandel. Ze vergaren kennis over cacaoverwerking die zij kunnen inzetten om hun eigen handeltje mee op te zetten. De 30 vrouwen genereren met hun cacaohandel een eigen inkomen, hetgeen hen onafhankelijk en zelfredzaam maakt.

Dit is wat zij schreven: ‘Hello Melania Netherlands, I am writing to inform you that the ‘Kikalizo Valley Widows And Single Mothers Group’ are happy to be involved cocoa trade. It was not possible before your funding. Thank you immensely for considering funding women to trade in cocoa.’