Van 2 januari tot 12 januari 2020 gaat er een groep vrouwen M/V een mooie tocht maken door Rwanda. Het land dat vooral bekend is door de vreselijke genocide in 1994 heeft zich inmiddels goed hersteld. Het is een prachtig land en het toerisme is een leuke bron van inkomsten aan het worden. In de meer afgelegen dorpen echter zijn de omstandigheden helaas minder goed. In samenwerking met de Stichting Sevota aldaar heeft Melania nu een aantal projecten geselecteerd om vrouwengroepen daar te ondersteunen. Op initiatief van enkele vrijwilligers is een reis georganiseerd om deze projecten te bekostigen en ook zelf te bezoeken. Het doel is met deze reis per deelnemer 1000,- euro sponsorgeld op te halen voor de projecten.

Deels op de fiets en deels met minibusjes gaat de reis vanaf de hoofdstad Kigali naar Musanze in het Noorden met een bezoek aan het Volcanoes National Park en fietsend langs het schitterende Kivu meer weer naar de hoofdstad waarna een bezoek aan Akagera National Park volgt waar de big 5 te spotten zijn. De route gaat langs de projecten, zodat we de vrouwen kunnen ontmoeten en zelf ervaren welk verschil je maakt met een donatie aan de projecten in Rwanda. 

Fiets je mee? Een beetje fietservaring is mooi meegenomen. Gemiddeld willen we zo’n 60 km per dag fietsen. Maar wordt het te zwaar of heb je een slechte dag dan is er vervoer beschikbaar in de vorm van twee minibusjes die we ook voor de transfers nodig hebben. De kosten zijn circa 2000,- euro voor de reis, verblijf, eten, nationaal park en fiets. Daarnaast haalt iedere deelnemer 1000 euro aan sponsorgeld op voor projecten van vrouwengroepen in Rwanda. We hebben nog plaats voor enkele deelnemers. 

Informatie: Heb je interesse om mee te gaan en/of wil je meer informatie, stuur dan een email naar carvandijk@planet.nl. 

Wil je onze fietsers (en daarmee de projecten) sponsoren maak dan uw donatie over via  http://bit.ly/Melania20.