Zo heerlijk als het diner van gisteravond, zo lekker is ook ons ontbijt. Een kom vol vers fruit, ommeletje, toast en pancake. Dat gaat er zelfs om 6 uur ’s morgens lekker in.

Vandaag bezoeken we het Akagera National Park. Met onze eigen chauffeur en een gids. Het Akagera park bestaat sinds 1934 En is na de genocide teruggebracht tot een derde van de oorspronkelijke omvang. Veel vluchtelingen die na de genocide terugkeerden namen delen van het park in gebruik en doodden de dieren.

Na afspraken met de nieuwe bewoners leven mens en dier nu in goede harmonie samen en is de populatie wild weer toegenomen. Het park biedt een veilige habitat voor zo’n 500 vogelsoorten, de big five en tal van andere dieren.
En natuurlijk hebben we niet alle soorten gespot, maar de foto’s zeggen genoeg. De gids heeft ons in goed Engels veel verteld over de dieren en planten die we zagen.

En onze chauffeur? Die heeft regelmatig een applaus van ons gehad. Want wat waren die zandwegen smal, glibberig en soms bijna onbegaanbaar. Halverwege de trip moesten we zelfs de bus uit om hem uit de modder te duwen.