Beste sponsors, inzamelaars, en andere Melania-relaties, 

Vanwege het Corona virus gaat de geplande Melania Meeting op 28 maart niet door. Heel jammer, ook voor alle vrijwilligers die al bezig waren geweest met de voorbereidingen om er een geslaagde dag van te maken. Maar ieders veiligheid staat voorop.

En daarom delen we het diverse goede nieuws dat er te melden is, langs deze weg.

Goed voorbeeld uit Ecuador

Bijgaand een leuke video van Elsa Simba uit Ecuador. Zij vertelt hoe ze heel precies en secuur aan het naaien is, met de stoffen en de naaimachine die ze door het project gekregen heeft. Melania steunt 12 vrouwen, waaronder Elsa, in het professionaliseren van hun naaiatelier. Een van de vrouwen heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor de traditionele draagdoek voor baby’s, genaamd ‘UPAWAWA’. De vrouwengroep gaan deze nu gezamenlijk maken en op de markt brengen.
We hebben dit project kunnen financieren uit de nalatenschap van mevrouw Van der Donk, in overleg met haar zoon Jan. Mevrouw Van der Donk mocht zelf heel graag handwerken en was hier heel bekwaam in. 

Sterke verhalen van Sterke Vrouwen

Samen met Vrouwen van Nu hebben we Sterke verhalen van Sterke Vrouwen opgetekend. De verhalen illustreren de kracht van vrouwen van 50+ in Kenia en in Nederland, vanuit ondernemerschap en persoonlijk leiderschap. Het project is gefinancierd met een bijdrage vanuit het Europese subsidieprogramma Frame Voice Report. Een link naar de documentaire over dit project vind je op deze pagina

Geslaagde sponsorfietsreis in Rwanda

In januari 2020 fietste een groep van 12 vrouwen en 1 man door Rwanda, om geld bij elkaar te verzamelen voor Melania. Ook bezochten zij de projecten van vrouwen die met hun sponsorbijdrage gefinancierd konden worden. Binnenkort plaatsen we op deze pagina een video-rapportage daarvan. 

Nieuwe sponsorfietsreis naar Zuid-India

Vanwege het succes van de sponsorfietstocht in Rwanda, en het enthousiasme van onze counterpart TAPWA in India, bereiden we een nieuwe sponsorfietstocht voor in januari 2021. Ga je mee? Of ken je iemand die mee wil? Zie bijgaande flyer voor meer informatie. Stuur deze vooral door naar familie, vrienden en kennissen! 

Sponsorfietsreis Tamil Nadu Zuid-India van 2 tot en met 12 januari 2021

Nieuwe datum Melania Meeting

We beraden ons nog op een nieuwe datum voor de Melania Meeting. Zodra er meer bekend is, laten we het weten. Ook staat in 2021 de viering  van ons 100-jarig jubileum gepland! 

Hartelijke groet, en graag tot ziens,

Team Melania