Machala is een stad in het zuidwesten van Ecuador, in het kanton Machala. Het is de hoofdstad van de provincie El Oro. Het kanton is een belangrijke landbouwregio voor koffie, bananen en cacao. Machala heeft 230.000 inwoners. Een groot percentage van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Mujeres Unidas Por Ecuador y Machala (MUPEM) is een groep van zes vrouwen uit het armste gedeelte van de stad. De vrouwen werken op dit moment in de informele sector en verkopen diverse producten zoals bijvoorbeeld brood, eten en soms ook kleding. De vrouwen kennen elkaar al lange tijd.

Met behulp van Melania willen ze stoffen boodschappentassen en mondkapjes gaan produceren en deze op de lokale markt verkopen. Hiermee kunnen ze een bijdrage leveren aan het milieu door het verminderen van het gebruik van plastic wegwerptasjes te bevorderen en aan de bestrijding van de coronacrisis door mensen goedkope mondkapjes aan te bieden.

De groep wordt ondersteund door een lokale vrouwenorganisatie (ASOLIDER) met een gratis cursus in boekhouden en marketing.

De projectinformatie komt binnenkort beschikbaar op de site. Help ook mee om deze sterke vrouwen te ondersteunen!