LA-SV-17: Panaderia y reposteria de mujeres emprendedoras, Mejicanos, San Salvador

Esmeralda Carolina, 34 jaar oud:

“Wij verdienen nog niet veel maar wij draaien zonder verlies. Onze dagelijkse investeringen in de ingrediënten voor het brood kunnen we terugverdienen. Wij zijn er zeker van dat we straks als de pandemie voorbij is, meer kunnen verkopen.

Onze droom is om binnenkort een eigen werkruimte te kunnen huren waarin we diverse broodsoorten kunnen bakken en ook verkopen. Dan hoeven we niet elk dag ver te lopen om het brood op straat te verkopen. Met een vaste werkplek kunnen we veiliger en hygiënischer werken. Dan maken we kans om het brood aan winkels en restaurants te leveren. Maar zo ver zijn we nog niet. Zodra de inkomsten verbeteren gaan we witte uniformen dragen en stapje voor stapje zullen we ook de ruimte aangenamer maken. De bakkerij zal er schoner uitzien.

Wij hebben geduld. Wij hebben hoop dat alles goed zal gaan. Wij zijn erg dankbaar voor de ondersteuning van Melania!”

Katerine Elizabeth, 25 jaar oud en alleenstaande moeder met een zoontje van 1 jaar:

“Elke ochtend als ik wakker word, voel ik blijdschap omdat ik weet dat ik straks samen met de andere vrouwen ga werken om ons dagelijkse brood te bakken met hoop dat we elke dag meer gaan verkopen en meer kunnen verdienen.

Ik voel me nu veel beter, als persoon, als vrouw en als moeder. Wij krijgen ook complimenten voor ons harde werken. Soms komen vrouwen ons vragen hoe wij aan het kapitaal zijn gekomen. Wij hebben ze over Melania verteld”.