Ik ben 56 jaar en woon met man en 3 in-en uitvliegende zoons in Rijswijk. In het dagelijks leven geef ik trainingen in zenmeditatie. Ook zet ik me als voorzitter in voor Stichting Melania. Voor mij zijn dat twee kanten van de medaille: zenmeditatie gaat over persoonlijke ontwikkeling van mensen hier, en Melania staat voor ontwikkeling op mondiale schaal. Maar dan wel met een menselijke maat en gezicht. Heel concreet worden groepen ondernemende vrouwen aan de basis in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ondersteund bij het opzetten van hun eigen bedrijfje. Ik zet me daar voor in, omdat het hard nodig is, omdat het effect heeft, èn omdat er maar één wereld is, en we uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden zijn.

De Tour du Mont Blanc past goed bij het motto van Melania: voor en door sterke vrouwen. Nu  gaan 8 stoere vrouwen samen op pad. Sterke vrouwen kunnen veel, vooral samen – de Melania formule. Dat gaat met pieken en dalen, in Afrika/Azië/Latijns-Amerika net zo goed als rondom de Mont Blanc.

Wat mij betreft is de tocht nu al een succes. Want alle deelnemers zijn heel betrokken, en volop bezig om aandacht en fondsen te vragen voor Melania. Zo geven we bekendheid aan het werk van Melania, en maken het mogelijk om méér ondernemende vrouwen te steunen.

Mijn grootste uitdaging? Alle vrouwen gaan op eigen verantwoordelijkheid en zijn goed getraind. Toch is het spannend voor mij als mede-organisator, want ik wil graag dat iedereen de tocht als een mooie ervaring gaat beleven. En die tocht is zonder meer pittig. Maar ik weet dat je veel meer kan dan je denkt, en dat je samen sterk staat. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.