Bijna 25 jaar geleden heb ik het Annapurna circuit in Nepal gelopen, wat één van mijn mooiste herinneringen is. Daarna heb ik de afgelopen jaren in weekends en vakanties enkele lange afstandspaden in Nederland en Zwitserland gelopen maar heb nog verschillende paden op mijn wenslijstje staan voor het moment dat ik meer tijd zal hebben.

Toen ik de oproep van Melania voor deelnemers zag, was ik dus direct getriggerd. Qua timing kwam het niet goed uit want dat moment dat ik meer tijd zal hebben, is nog niet aangebroken. ik heb een drukke baan als International Mobility Manager voor Danone en thuis een man en twee zonen, waarvan een dit jaar eindexamen VWO doet, maar met support van mijn werkgever en gezin, heb ik toch besloten deze kans niet voorbij te laten gaan. 
Daarbij woog, behalve dat de Tour du Mont Blanc een van de mooiste tours van Europa wordt genoemd, zeker mee dat we met deze tour geld inzamelen voor vrouwen in andere delen van de wereld.  Ik heb als Nederlandse vrouw vele mogelijkheden en kansen gekregen om me te ontwikkelen tot een zelfstandige vrouw. Door het meelopen met deze sponsortour wil ik vrouwen die minder kansen hebben gekregen een steuntje in de rug geven.

Het zal een uitdaging worden om te zien of ik zonder tijd om ter voorbereiding lange afstanden te lopen maar met een goede basis fitheid deze tocht zonder grote problemen kan volbrengen. Gelukkig heb ik ervaring met het wandelen in de bergen omdat ik acht jaar in Zwitserland heb gewoond, maar inmiddels ben ik alweer vijf jaar terug in ons vlakke Nederland en heb ik afgelopen zomer slechts één dag in de Pyreneeën wat hoogtemeters kunnen maken.