Ik kom uit Den Haag, ben verpleeg- en verloskundige en woon momenteel met mijn gezin in Wenen. Ik heb 5 kinderen (4 jongens en 1 meisje) in de leeftijd van 2-8 jaar, waaronder een tweeling.

Meedoen aan de Tour Mont Blanc als sponsor Challenge kostte mij niet veel bedenktijd. Ik geloof in de kracht van Stichting Melania, die het mogelijk maakt om vrouwen in kansarme gebieden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika kansrijke mogelijkheden te bieden. Sinds vorig jaar bestuurslid geworden bij deze mooie stichting. Het geeft voldoening om naast werk en gezin ook vrijwilligerswerk te doen en structureel iets te kunnen betekenen voor anderen in de wereld die het minder goed hebben.

Het versterken van de positie van de vrouw, vooral in landen waar dat niet vanzelfsprekend is, leidt tot verbetering van levenskwaliteit. Voor haar zelf, haar gezin & kinderen en de gemeenschap om haar heen. Melania biedt startkapitaal aan vrouwen die een bedrijfje willen starten. Eigen inkomen kan een eerste stap uit armoede zijn. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij! Heb zelf zo veel kansen gekregen en zet me vanuit solidariteit en de gedachte dat mijn wieg net zo goed ergens anders had kunnen staan, met veel motivatie in om andere vrouwen wereldwijd te steunen om hun leven naar een hoger plan te tillen!

Mijn uitdaging? Hoogtevrees 😉 en misschien ook wel een beetje het thuisfront met 5 kids achterlaten…maar ach, dat staat niet in verhouding tot de bergen die veel vrouwen elders in de wereld moeten trotseren!