Ik woon in Den Haag en werk in de HR-tak bij het ministerie van Financiën. Ik houd van theater, musea, fotografie, geschiedenis en wat sporten (tennis en beachvolleybal). Gezien de beperkingen op veel van deze punten het afgelopen jaar, kijk ik enorm uit de Tour du Mont Blanc te lopen. Tijdens het reizen ben ik onder de indruk geraakt van het ondernemerschap, de veerkracht en creativiteit van mensen in ontwikkelingslanden en gebieden, waar zoveel minder middelen voor handen zijn. Het is deze veerkracht die ik ook zelf opzoek in de bergen in september. 

Melania richt zich specifiek op vrouwen, en dat raakt aan mijn overtuiging dat vrouwen dezelfde kansen moeten krijgen, wereldwijd, als mannen. Daarbij zie ik dat het steunen van de Melania-vrouwengroepen bijdraagt aan ontwikkeling van henzelf, van hun kinderen en van hele gemeenschappen. Een eigen onderneming genereert zelfstandigheid en het is me duidelijk dat deze vrouwen de inkomsten en winsten ook voor hun familie en anderen willen inzetten. Dat maakt de impact groot. 

Mijn uitdaging in de bergen is: starten op een rustig tempo, niet direct te hard van stapel lopen, want stap voor stap wordt het einddoel bereikt. Ik kijk enorm uit naar de uitzichten en het bereiken van de hutten, maar ook om deze tocht met zeven inspirerende andere vrouwen te doen!