In Les Houches verzamelen we, bij het officiële startpunt van de Tour du Mont Blanc. Dus ook maar gelijk een officiële foto van de groep. Daarna met de telepherique De Bellevue naar boven voor de route Col de Tricot.

Eerst een stukje naar beneden en de beroemde hangbrug over, de brug die menig wandelaar met hoogtevrees ervan weerhoudt om deze route te lopen. Het gaf wat stress toen de helft er op stond, de brug erg ging slingeren en Ellen over het touw ging hangen om een foto van het wild stromende water onder ons te maken. Van Tanja werd het uiterste gevraagd om haar hoogtevrees te overwinnen en de eerste stap op de brug te zetten. Dat heeft ze geweldig gedaan en zonder noemenswaardige valpartijen hebben we allemaal de overkant gehaald.

Daarop volgde de klim naar Col de Tricot, een eerste kennismaking met de uitdagingen die ons te wachten staan. Boven op de Col de Tricot eten we de meegebrachte broodjes. En we beginnen ook met Britse Anna in het Nederlands te praten.

Daarna maken we de afdaling naar Chalet de Miage, ruim 500 m naar beneden waar een heerlijk kopje thee te wachten stond voor de meesten. Eliane en Elske trokken meteen door voor de laatste klim naar Auberge du Truc. Een idyllische Hütte met een fantastisch uitzicht en heel veel koeien met die heerlijk klinkende bellen!

Sommige zaken zullen we aan moeten wennen :

  • een slaapzaal met nog 20 anderen, gemengd
  • geen douche
  • een toilet in een houten hutje 100 meter verderop (een echt toilet, dat dan weer wel)

Interesse om volgend jaar mee te gaan?