Gelopen vanmorgen via een mooi bergpad naar La Fouly. Daar de bus genomen, 15 minuten naar Praz de Fort om een saaie provinciale weg te vermijden. Daar de Tour du Mont Blanc weer oppakken naar het Lac Champex.

We hebben even regen, maar na de bus komt het zonnetje weer door. Ondertussen horen we dat de vrienden van Elske al bijna 5000,- euro gedoneerd hebben voor de projecten van Melania. Geweldig! Bij het meer wordt een aardige man die een groepsfoto maakt spontaan een Melania sticker in z’n hand gedrukt. Hij belooft ook nog wat te doneren… We zijn benieuwd.

We lopen in het zonnetje door een prachtig versierd dorp met thema tuinkabouters. Het lijkt de Vierdaagse van Nijmegen wel met zo’n themadorp onderweg. De helling die we daarna beklimmen maakt echter meteen duidelijk dat we ons echt in de bergen bevinden, zo pittig.

En de levensverhalen onderweg, maken duidelijk dat sommigen van ons best veel te verwerken gekregen hebben in het leven tot nu toe. Wat een kracht om er doorheen te komen. Wat een sterke vrouwen, met wie we op pad zijn. En dus lachen we ook heel wat af.

Na een lekker lange lunchpauze bij het mooie meer lopen we nog drie kwartier, de laatste 2 km omhoog, naar het Relais d’Arpette, een mooie overnachtingslocatie onderaan de Col Ferret.