Na een heerlijke nacht in het Relais d’Arpette, maken we ons klaar om de Bovine route te gaan lopen naar Trient. Het weer lijkt iets minder goed te worden dus de rugzakken worden gevuld met regenjassen en broeken. Rond 08.00 uur vertrekken we. ’t Is even zoeken, maar dankzij de GPS van Pia en de ervaring van Marleen blijven we op het goede pad, een lange bosrijke wandeling waar de wolken als witte wieven naast de berg, over de weides en tussen de bomen zweven.

De koffiestop is bij Plan de l’Au met een prachtig uitzicht. Het wordt ons steeds duidelijker dat dit de laatste week is dat deze koffie- en eetplekken nog open zijn. Alle koeien gaan dit weekend naar beneden voor de winter en de tentjes gaan dicht.

Vandaag blijken er verschillende groepen samen met ons de Tour du Mont Blanc te lopen. We ontmoeten onderweg Finnen, Israeli, Britten, Amerikanen en Denen. En we zien een aantal fanatieke mountainbikers die denken dat de Tour du Mont Blanc ook per fiets is te doen…

De route blijkt toch weer best steil: 700 m omhoog. Maar we halen het en treffen een vol terras bij Alpage Bovine. Gelukkig had Pia ‘s ochtends een tafel gereserveerd voor ons zessen en staat er in de oven een enorme schaal met rösti op ons te wachten. Als toetje een dikke plak cake en koffie en thee! Het moet gezegd: zelden hebben we op zo’n hoog calorisch dieet geleefd als deze week met heel veel kaas, vlees, brood, rijst en pasta. De enkele appel of sinaasappel die we kunnen bemachtigen, daar zijn we heel blij mee.

Het pad glooit tussen de bomen en weilanden door richting ons eindpunt. Tijdens de lunch hoorden we dat veel sparren ziek zijn door gebrek aan water. Ze sterven langzaam af. Een dramatisch gevolg van klimaatverandering. Omdat er afgelopen winter te weinig sneeuw is gevallen, is er nu een watertekort in de bergen.

Vanaf een hangbrug aan de rotsen zien we onder ons onze bestemming voor vannacht: Trient. Een knalroze kerk verwelkomt ons na de laatste afdaling. We arriveren bij Auberge Mont Blanc, waar de nachtbagage al op ons wacht. Kamer 30D is met 8 bedden helemaal voor ons. En de douches zijn weliswaar niet afsluitbaar maar wel erg lekker!

Aan tafel krijgen we voor de zoveelste maal heerlijke soep. En daarna twee enorme bakken met sla! Heerlijk! Glas Fendant erbij! Het was prima! Marleens debriefing van deze dag levert weer veel positief commentaar op.